Zašto učiti talijanski jezik?

Danas više od 70 milijuna ljudi na svijetu govori talijanski jezik. Riječ je o jednom od pet jezika koji se najviše uče u školama diljem planeta (uz engleski, njemački, francuski i španjolski), a svakako je riječ i o jednom od najljepših jezika na svijetu.

Mnogo je razloga zašto učiti talijanski, a mi vam donosimo samo neke od njih:

Italija je kolijevka zapadne civilizacije

Više od 60% svjetske umjetničke baštine možemo pronaći u Italiji, zemlji iznimno bogate i kompleksne povijesti. Ovaj je jezik stoga vrlo bitan u svijetu povijesti umjetnosti, književnosti, arheologije, filozofije itd. Neka od najvažnijih književnih dijela u povijesti čovječanstva, poput Danteove “Božanstvene komedije”, napisana su na talijanskom jeziku.

Dobra poslovna prilika

Talijanski jezik sve je važniji u poslovnom svijetu; a poglavito u djelatnostima poput turizma i ugostiteljstva, stomatologije ili modne industrije. Znanje ovog jezika sve je češće traženi uvjet među poslodavcima u Hrvatskoj, ali i šire.

Upoznavanje nove kulture

Italija je bez ikakve dvojbe jedna od najljepših zemalja na svijetu. Mnogima je želja baciti novčić u Fontanu di Trevi u Rimu, provozati se gondolom u Veneciji, posjetiti slavnu galeriju Uffizi u Firenci ili možda tek otići u šoping do Trsta. Uz učenje talijanskog jezika, uvijek je dobra ideja provjeriti svoje znanje kroz razgovor s izvornim govornicima u praksi.

Gastronomija

Talijanska gastronomija dobro je poznata svim gurmanima i nemoguće je pričati o Italiji, a ne spomenuti čuvenu talijansku kuhinju. Od neizostavne pizze i tjestenine pa do odličnih sireva i maslinovog ulja, uvijek je dobro znati izvorne nazive kulinarskih proizvoda i poslastica.

Glazba

Talijanski jezik je jezik glazbe. Od slavnih skladbi Verdija i Puccinija preko Pavarottijevih i Bocellijevih pjesama pa sve do moderne pop glazbe, na ovom su jeziku napisane neke od najljepših i najslušanijih skladbi svih vremena. Uostalom, i sam Mozart je znao svoja remek-djela pisati na talijanskom jeziku.

Razloga za učenje ima još puno, a u našoj školi možete upisati individualnu ili grupnu nastavu talijanskog jezika. Grupna nastava odvija se radnim danima u popodnevnim satima prema rasporedu koji se izrađuje na početku svakog semestra. Nastava se u jednom semestru sastoji od 70 nastavnih sati, uključujući i sate potrebne za provedbu ispita. Grupna nastava se odvija dva puta tjedno u trajanju od po 90 minuta, odnosno dva školska sata. Individualna nastava prilagođava se vašim potrebama i slobodnom vremenu.

Za upis je dovoljno ispuniti prijavnicu na https://dante-ri.hr/prijavnica-upisnica, a raspored grupne nastave možete pogledati na https://dante-ri.hr/skola-jezika/talijanski-jezik/.

Za sva pitanja možete kontaktirati naš tim na broj 051/321-336 ili putem e-maila: info@dante-ri.hr, naši Danteovci će vam rado pomoći i otkloniti eventualne nedoumice.

EU PROJEKTI

Vaučeri za besplatno obrazovanje
Škola jezika
Osposobljavanje i usavršavanje

KOJI
OBRAZOVNI
PROGRAM
ODABRATI?

Postavite Vaše pitanje!

Ukoliko Vam možemo pomoći u odabiru kontaktirajte nas bez ustručavanja!

Kontaktirajte nas

Budi u tijeku s našim obrazovnim programima, besplatnim radionicama i brojnim putovanjima na koja se možeš prijaviti – pretplati se na Dante Newsletter!

Obrazovanje nije priprema za život. Obrazovanje je život.

JOHN DEWEY