Tečajevi stranih jezika

Ustanova za obrazovanje odraslih Dante započela je svoju aktivnost 1991. kao specijalizirana škola za podučavanje talijanskog jezika. No, želja za napredovanjem je od samih početaka bila izrazito velika, pa je škola ubrzo proširila ponudu i na druge strane jezike. Danas se u školi održavaju tečajevi iz talijanskog, engleskog, njemačkog i hrvatskog jezika za strance.

Program prilagođen svakom polazniku

U opuštenom, inspirativnom i kreativnom prostoru na interesantan i domišljat način podučavaju vrhunski profesori, uglavnom izvorni govornici. Svi naši nastavnici stručno se usavršavaju u inozemstvu i jednom mjesečno u našoj školi. Broj polaznika je ograničen jer isključivo rad u malim grupama dovodi do vrhunskih rezultata. Svi naši programi podržavaju individualne potrebe svakog polaznika i prilagođeni su svakoj životnoj dobi.

Verificirani programi

Od 2008. godine Ustanova je ispitni centar za međunarodni ispit iz talijanskoga jezika – CILS. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu i postignućima, škola je 2009. godine dobila status ustanove te je pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatke verificirala programe učenja stranih jezika. Danas polaznici Ustanove za obrazovanje odraslih Dante nakon završenog programa i položenog ispita dobivaju javnu ispravu, tj. svjedodžbu o znanju stranoga jezika koju upisuju u e-radnu knjižicu.

Naša vizija i misija

Ustanova za obrazovanje odraslih Dante se zalaže za obrazovanje odraslih koje će osigurati obrazovanje dostupno svim dobnim skupinama. Ustanova se vodi načelom osiguranja kvalitete, promicanjem međunarodne suradnje i partnerstva, poticanja cjeloživotnog učenja i odgovara potrebama pojedinaca, ali i trenutnim potrebama društva, a pri tome doprinosi razvoju obrazovanja odraslih.

Naš tim

Kaže se da svaku ustanovu čine ljudi koji u njoj rade. Mi smo na svoje djelatnike osobito ponosni.

Vođeni željom za napretkom i kontinuiranim stručnim i profesionalnim usavršavanjem, djelatnici Ustanove za obrazovanje odraslih Dante uvijek spremno predlažu nove ideje, projekte i aktivnosti i sudjeluju u njima. Sa zadovoljstvom ističemo da je riječ o nastavnicima i djelatnicima koji se u svojoj struci ističu dosadašnjim postignućima, radom i zalaganjem.

Iznimno je ugodno raditi u tako poticajnom ozračju u kojem i kritika i pohvala nailaze na prijateljsku reakciju, a timski rad poprima onu dimenziju kreativnosti, vedrine i stručnosti kakva se od njega i očekuje, a ipak tako rijetko susreće. Pred nama je još dalek put, no nadamo se da ćemo na njemu rasti i kao ljudi i kao stručnjaci, voljeti i dalje svoj poziv i biti uporni u ostvarenju svojih i ciljeva Ustanove.

Andrej Marušić
Andrej MarušićRavnatelj
Andrej Marušić, ravnatelj Ustanove Dante od 2007. godine. Licencirani trener programa Curriculum globALE. Entuzijazam, energija, planiranje, organizacija, komunikativnost, duhovitost, pristupačnost, vizija te želja za novim znanjima i iskustvima vode ga kroz izazove svakodnevnice.

+385 91 53 11 888
andrej@dante-ri.hr

Petra Katana
Petra KatanaVoditeljica EU projekata
Diplomirana ekonomistica, aktivno sudjeluje u provođenju svih izvannastavnih aktivnosti Ustanove Dante. Aktivno sudjeluje u stvaranju i provođenju EU projekata. Voli putovanja, dobru zabavu, ljude i upoznavanje drugih kultura i običaja.

+38551321336
tajnica@dante-ri.hr

Katja Soldat
Katja SoldatTajnica
U potrazi za bilo kakvim pitanjima o našoj ustanovi prvo ćete se susresti s Katjom. Ova diplomirana ekonomistica
svojim osmjehom i s velikim strpljenjem riješit će sve Vaše upite, a često i naše. Voli putovanja i vrijeme provedeno uz svoju obitelj.

+38551321336
info@dante-ri.hr

Antonela Marjanušić
Antonela MarjanušićEU projekti
Održava individualnu i grupnu nastavu engleskoga jezika, prevodi s hrvatskoga na engleski jezik, lektorira tekstove na engleskome jeziku i članica je projektnoga tima u sklopu kojega radi na Erasmus+ KA2 projektima Ustanove. Zanimaju je teme vezane za kognitivnu lingvistiku i učenje stranoga jezika, uživa u dobroj šalici čaja, a voli i putovati.
amarjanusic@gmail.com
051 321 336
Maja Medica
Maja MedicaEU projekti
Stručni suradnik na europskim projektima ustanove. Iako joj je možda let avionom u početku predstavljao veliki izazov, danas ga savladava bez problema. Voli komunicirati s ljudima iz različitih kultura i djelatnosti, otvorena za nove izazove i velika ljubiteljica jednostavnosti i prirode.
Patrizia Pitacco
Patrizia PitaccoEU projekti
Veliki profesionalac s iznimnom predanošću onome što radi, ljubitelj analiza i tablica, talijanskog jezika i kulture te putovanja. Rado prihvaća inovacije, konstantno u potrazi za novim znanjima i vještinama. Sa svojih putovanja često nam, osim suvenira, donosi i nove ideje, kontakte i spoznaje kojima unaprjeđuje rad cjelokupnog tima.
Siniša Smiljanić
Siniša SmiljanićNastavnik
Nastavnik engleskoga i hrvatskoga jezika i književnosti te doktorand na poslijediplomskome doktorskom studiju „Glotodidaktika” na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Kao veliki ljubitelj knjiga i filmova svih žanrova, u slobodno vrijeme čita sve čega se dohvati i redovito odlazi u kino, a najveća su mu strast putovanja.
Tanja Slaviček Kamenar
Tanja Slaviček KamenarNastavnica
Nastavnica njemačkoga i hrvatskoga jezika. Njemački predaje u školi Dante i u Osnovoj školi Zamet. Slijedom (ne)sretnih okolnosti, u Rijeci upoznala muža, udala se i… Slobodno vrijeme voli provoditi s djetetom, u prirodi. Voli kuhati, slušati dobru glazbu, putovati i čitati.
Ana Štokan
Ana ŠtokanNastavnica
Nastavnica talijanskoga jezika u školi Dante od 2012. godine. Osim interaktivne nastave u učionici voli pripremati i aktivnosti na otvorenome. Redovito sudjeluje u stručnim usavršavanjima za nastavnike talijanskoga jezika u Hrvatskoj i inozemstvu. Često izvodi polaznike na terensku nastavu u Rijeci i okolici.
Milana Kovačević Miškić
Milana Kovačević MiškićNastavnica
Nastavnica hrvatskoga i njemačkoga jezika. Drži individualne tečajeve njemačkog jezika u školi Dante i radi u sustavu srednjoškolskog obrazovanja. Slobodno vrijeme provodi s obitelji, najčešće u prirodi, a voli čitati i putovati.
Petra Macolić
Petra MacolićNastavnica
Nastavnica njemačkoga i hrvatskoga jezika. Osim savladavanja jezičnih struktura, kod polaznika se prvenstveno trudi probuditi ljubav prema jeziku. Uživa u svim vrstama umjetnosti koje jednako kao i učenje jezika obogaćuju i oplemenjuju čovjeka.

Što o nama kažu mediji?