Ako neki jezik može biti šarmantan, a u isto vrijeme zavodljiv, onda je to talijanski.

Standardni talijanski jezik temelji se na toskanskom dijalektu Firence, kojeg danas govori više od 70 milijuna ljudi.

Poznato bogatstvo kulture i umjetnosti te pokrajine odražava se i u samom jeziku. Neslužbeno, talijanski je jezik ljubavi, glazbe i umjetnosti. Ako jezik može biti šarmantan, a u isto vrijeme zavodljiv, onda je to talijanski. Bilo da ste posjetili Italiju, pogledali talijanski film ili u prolazu čuli Talijane koji komuniciraju usput mašući rukama, teško da ste ostali imuni na ovaj jezik. Želite naučiti ili usavršiti talijanski jezik? Škola Dante je pravo mjesto za Vas!

Polaznici i njihove potrebe u središtu su naše pažnje pa su tako učionice inspirativne, nastavnici kreativni, domišljati i zabavni, a smijeh je sastavni dio učenja.

Rad u malim grupama daje mogućnost našim nastavnicima da se maksimalno posvete svakom polazniku. Materijali i aktivnosti koji se koriste u nastavi osmišljeni su tako da svaki polaznik u grupi ima priliku doći do izražaja. Broj polaznika je ograničen jer smatramo da isključivo ovakav način rada može rezultirati vrhunskim rezultatima.

Grupna nastava odvija se radnim danima u popodnevnim satima prema rasporedu koji se izrađuje na početku svakog semestra. Nastava se u jednom semestru sastoji od 70 nastavnih sati, uključujući i sate potrebne za provedbu ispita. Grupna nastava se odvija dva puta tjedno u trajanju od 90 minuta, odnosno dva školska sata. U jednoj školskoj godini moguće je pohađati dva semestra, a time i odslušati 140 školskih sati stranog jezika.

U školi Dante moguće je odlučiti se i za individualnu nastavu koja se u potpunosti prilagođava potrebama i željama pojedinog polaznika, što uključuje prilagodbu nastavnog gradiva i termina održavanja nastave.

Upisi na tečaj

Prije samog upisa, preporučujemo rješavanje našeg besplatnog online inicijalnog ispita. Nakon rješavanja, dobit ćeš objektivnu procjenu svoga znanja sukladno Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike, a mi ćemo te lakše moći uključiti u odgovarajuću grupu.

PROCIJENI SVOJE ZNANJE RJEŠAVANJEM INICIJALNOG ISPITA
ISPUNI PRIJAVNICU I PRIDRUŽI NAM SE U UČENJU TALIJANSKOG

RASPORED

Grupna nastava odvija se radnim danima u popodnevnim satima prema rasporedu koji se izrađuje na početku svakog semestra. Semestar traje 70 školskih sati, a nastava se održava dva puta tjedno po dva školska sata. Tečaj talijanskog jezika će se u ljetnom semestru 2023. održavati prema sljedećem rasporedu:

A1-1
ponedjeljak i srijeda 20.00 – 21.30
A1-1
ponedjeljak i srijeda 16.30 – 18.00
A1-2
utorak i četvrtak 20.0 – 21.30
A1-2
utorak i četvrtak 16.30 – 18.00
A2-1
ponedjeljak i srijeda 18.15 – 19.45
A2-2