O tečaju
Upisi
Raspored
CILS

O tečaju talijanskog

Standardni talijanski jezik temelji se na toskanskom dijalektu Firence, kojeg danas govori više od 70 milijuna ljudi. Poznato bogatstvo kulture i umjetnosti te pokrajine odražava se i u samom jeziku. Neslužbeno, talijanski je jezik ljubavi, glazbe i umjetnosti. Ako jezik može biti šarmantan, a u isto vrijeme zavodljiv, onda je to talijanski. Bilo da ste posjetili Italiju, pogledali talijanski film ili u prolazu čuli Talijane koji komuniciraju usput mašući rukama, teško da ste ostali imuni na ovaj jezik. Želite naučiti ili usavršiti talijanski jezik? Škola Dante je pravo mjesto za Vas!

Polaznici i njihove potrebe u središtu su naše pažnje pa su tako učionice inspirativne, nastavnici kreativni, domišljati i zabavni, a smijeh je sastavni dio učenja.

MALE GRUPE

Rad u malim grupama daje mogućnost našim nastavnicima da se maksimalno posvete svakom polazniku. Materijali i aktivnosti koji se koriste u nastavi osmišljeni su tako da svaki polaznik u grupi ima priliku doći do izražaja. Broj polaznika je ograničen jer smatramo da isključivo ovakav način rada može rezultirati vrhunskim rezultatima.

Grupna nastava odvija se radnim danima u popodnevnim satima prema rasporedu koji se izrađuje na početku svakog semestra. Nastava se u jednom semestru sastoji od 70 nastavnih sati, uključujući i sate potrebne za provedbu ispita. Grupna nastava se odvija dva puta tjedno u trajanju od po 90 minuta, odnosno dva školska sata. U jednoj školskoj godini moguće je pohađati dva semestra, a time i odslušati 140 školskih sati stranog jezika.

INDIVIDUALNA NASTAVA

U školi Dante moguće je odlučiti se i za individualnu nastavu koja se u potpunosti prilagođava potrebama i željama pojedinog polaznika. Individualna se nastava odvija nasamo s nastavnikom i pruža polazniku mogućnost prilagodbe nastavnog gradiva, kao i termina održavanja same nastave.

“Svidjela mi se stručnost i pripremljenost nastavnice te aktivnosti kroz koje smo puno čitali, pisali, slušali i govorili, što je veoma važno pri učenju stranog jezika. Također bih pohvalila ljubaznost i susretljivost cijelog osoblja škole.”

Maja Gajić

“Oduševio me rad u maloj grupi jer smo na taj način imali više mogućnosti vježbanja konverzacije. Nastava je dinamična, s mnogo različitih metoda koje potiču bolje usvajanje prezentiranog gradiva.”

Eda Žužić

Upisi na tečaj

Prije samog upisa, preporučamo rješavanjem besplatnog online inicijalnog ispita. Nakon rješavanja, dobit ćete objektivnu procjenu svoga znanja sukladno Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike, a mi ćemo Vas lakše moći smjestiti u odgovarajuću grupu. Više informacija o cijeni, upisima i ispitima možete pronaći OVDJE. Što još čekate? Prijavite se na naš tečaj i započnite s učenjem talijanskog jezika već danas!

Procijenite svoje znanje rješavanjem inicijalnog ispita
ISPUNITE PRIJAVNICU i pridružite nam se u učenju talijanskog

Raspored

Grupna nastava odvija se radnim danima u popodnevnim satima prema rasporedu koji se izrađuje na početku svakog semestra. Semestar traje 70 školskih sati, a nastava se održava dva puta tjedno po dva školska sata. Tečaj talijanskog jezika će se u zimskom semestru 2020./2021. održavati prema sljedećem rasporedu:

GRUPA 1     ponedjeljak i srijeda
20.00 – 21.30
GRUPA 2     utorak i četvrtak
18.15 – 19.45

utorak i četvrtak
16.30 – 18.00

utorak i četvrtak
20.00 – 21.30

ponedjeljak i srijeda
16.30 – 18.00

ponedjeljak i srijeda
18.15 – 19.45

CILS

Međunarodno priznati ispit za talijanski jezik – CILS (Certificato Italiano Lingua Straniera) predstavlja ispit koji je priznat za upis na fakultete u Italiji.

Certifikat CILS službeno je priznata kvalifikacija koja potvrđuje razinu jezično-komunikacijske kompetencije na talijanskom jeziku. Certifikat CILS je prva talijanska certifikacija koja je usvojila sustav šest razina jezično-komunikacijske kompetencije prema Zajedničkom europskom referentnom okviru Vijeća Europe, čime su se stvorili posebni moduli certificiranja za radnike stranog podrijetla u Italiji.

Škola Dante jedna je od tri ustanove u Hrvatskoj i jedina u Rijeci u kojoj je moguće polagati međunarodni ispit iz talijanskog jezika – CILS!

Osim navedenog nudimo i ispite za sudske tumače i pripreme za polaganje ispita CILS.

Certifikati i partnerstva

Naši tečajevi verificirani su od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske te polaznici na kraju semestra polažu ispit kojim stječu potvrdu, odnosno svjedodžbu o razini kompetencije u stranom jeziku.

Prijavite se danas!

Predbilježite se za neki od naših tečajeva, a mi ćemo Vas u kratkom roku kontaktirati s detaljima. Telefonom smo dostupni na broj 051/321-336, a možete nas i posjetiti u Wenzelovoj 2.

  IME*
  PREZIME*
  E-MAIL ADRESA *
  BROJ TELEFONA
  JEZIK KOJI ŽELITE POHAĐATI
  NAČIN IZVOĐENJA NASTAVE
  VAŠA PORUKA