Europski socijalni fond

Europski socijalni fond predstavlja glavni financijski instrument EU za ostvarivanje strateških ciljeva politike zapošljavanja. Jedna od važnih mjera je financiranje jačanja administrativne sposobnosti u državnoj upravi i javnom sektoru u području gospodarstva, zapošljavanja, socijalne politike, okoliša i pravosuđa. Fond osigurava podršku europskim regijama koje su pogođene visokom stopom nezaposlenosti. Naši su projekti dio operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali koji se sastoji od četiri prioritetne osi: zapošljavanja, socijalnog uključivanja, obrazovanja i dobrog upravljanja.

NAŠI PARTNERI

Svi su naši projekti sufinancirani od strane Europske Unije, a provodimo ih s partnerskim ustanovama iz različitih europskih zemalja. Dobrom suradnjom i predanim radom uspješno ostvarujemo zajedničke ciljeve!

ZANIMLJIVOSTI I ČESTA PITANJA

Da! Individualna nastava u potpunosti se prilagođava potrebama i željama polaznika. Odvija se nasamo s nastavnikom i pruža polazniku mogućnost prilagodbe nastavnog sadržaja i termina održavanja nastave.
Djelomično. Programi stranih jezika mogu se u potpunosti pratiti online jer se nastava može izvoditi ili online ili hibridno. Što se tiče strukovnih programa, neki programi nude mogućnost praćenja teorijskog dijela online, no vježbe i praktični dio izvode se uživo.

Da! Neki strukovni programi osposobljavanja i usavršavanja financirani su putem vaučera te su za tebe u potpunosti besplatni! Također, Ustanova nudi brojne besplatne neformalne tečajeve koje možeš istražiti na našoj web stranici.

Da, ali ne kod svih programa. Ako se radi o programima stranih jezika, svjedodžbu dobivaš po završetku završnog modula unutar pojedinog stupnja (pr. A1-2; A2-2; B1-2). Ako se radi o strukovnim programima, po završetku programa osposobljavanja i usavršavanja dobivaš Uvjerenje, a po završetku srednjoškolskih programa svjedodžbu. Što se tiče neformalnih tečajeva, polaznicima se izdaje potvrda.

Ako se radi o završnom modulu unutar pojedinog stupnja (pr. A1-2), onda dobivaš javnu ispravu, no ako se radi o modulu kao što je A1-1 ili B1-1, onda dobivaš potvrdu.

Da! Putem pojedinih EU projekata koje Ustanova Dante provodi, postoji mogućnost putovanja u inozemstvo na edukacije i tečajeve.
Osobna iskaznica, domovnica, rodni list, preslika potvrde (svjedodžbe/diplome) o završenom stupnju obrazovanja te drugi dokumenti ovisno o uvjetima pojedinačnog programa (pr. potvrda o zdravstvenoj sposobnosti, vozačka dozvola).

Našim stručnjacima iz područja pedagogije i psihologije koji će ti pružiti uslugu karijernog savjetovanja i pomoći u odabiru programa sukladno tvojim potrebama i interesima.

Postavi pitanje!

Budi u tijeku s našim obrazovnim programima, besplatnim radionicama i brojnim putovanjima na koja se možeš prijaviti – pretplati se na Dante Newsletter!