Engleski jezik je univerzalan jezik sporazumijevanja u cijelome svijetu.

Engleski jezik glavni je jezik u današnjem globaliziranom svijetu i služi kao univerzalno sredstvo sporazumijevanja.

U današnje vrijeme gotovo je nezamislivo konkurirati većini poslova bez znanja stranog jezika, od kojih je engleski jezik obvezan i više se ne smatra luksuzom. On je službeni jezik u čak 53 zemlje svijeta, a više od 750 milijuna ljudi tečno ga govori kao maternji ili drugi jezik.

Engleski jezik jezik je interneta, tehnologije, znanosti, diplomacije i turizma… Nema područja koje na globalnoj razini ne podrazumijeva njegovo, barem osnovno poznavanje. Ukoliko gledate video vodiče, tj. tutoriale, pretražujete, čitate ili pišete znanstvene radove ili ste pak samo u potrazi za uputama za korištenje nekog nedavno kupljenog alata ili softvera – uglavnom ćete se vrlo teško snaći bez znanja engleskog jezika. Isto tako, iako danas na internetu možete gledati što god poželite, nisu vam uvijek dostupni hrvatski titlovi. Jednom kada svladate engleski jezik, gledanje serija s engleskim titlovima (ili kada se ohrabrite, potpuno bez njih!) više neće biti nikakav problem.

Ipak, poznavanje engleskog jezika najkorisnije će se pokazati na putovanjima u inozemstvo, gdje ćete, jednom kada ovladate jezikom, moći opušteno sjesti u restoran i naručiti jelo, kupovati u trgovinama te komunicirati s bilo kime, ovaj put bez korištenja Google prevoditelja – jer engleski jezik razumiju svi!

Rad u malim grupama daje mogućnost našim nastavnicima da se maksimalno posvete svakom polazniku. Materijali i aktivnosti koji se koriste u nastavi osmišljeni su tako da svaki polaznik u grupi ima priliku doći do izražaja. Broj polaznika je ograničen jer smatramo da isključivo ovakav način rada može rezultirati vrhunskim rezultatima.

Grupna nastava odvija se radnim danima u popodnevnim satima prema rasporedu koji se izrađuje na početku svakog semestra. Nastava se u jednom semestru sastoji od 70 nastavnih sati, uključujući i sate potrebne za provedbu ispita. Grupna nastava se odvija dva puta tjedno u trajanju od 90 minuta, odnosno dva školska sata. U jednoj školskoj godini moguće je pohađati dva semestra, a time i odslušati 140 školskih sati stranog jezika.

U školi Dante moguće je odlučiti se i za individualnu nastavu koja se u potpunosti prilagođava potrebama i željama pojedinog polaznika, što uključuje prilagodbu nastavnog gradiva i termina održavanja nastave.

Upisi na tečaj

Prije samog upisa, preporučujemo rješavanje našeg besplatnog online inicijalnog ispita. Nakon rješavanja, dobit ćeš objektivnu procjenu svoga znanja sukladno Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike, a mi ćemo te lakše moći uključiti u odgovarajuću grupu.

PROCIJENI SVOJE ZNANJE RJEŠAVANJEM INICIJALNOG ISPITA
ISPUNI PRIJAVNICU I PRIDRUŽITE NAM SE U UČENJU ENGLESKOG

RASPORED

Grupna nastava odvija se radnim danima u popodnevnim satima prema rasporedu koji se izrađuje na početku svakog semestra. Semestar traje 70 školskih sati, a nastava se održava dva puta tjedno po dva školska sata. Tečaj engleskog jezika će se u ljetnom semestru 2023. održavati prema sljedećem rasporedu:

A1
ponedjeljak i srijeda 18.15 – 19.45
A2
utorak i četvrtak 16.30 – 18.00
B1-1
ponedjeljak i srijeda 20.00 – 21.30
B1-3
ponedjeljak i srijeda 16.30 – 18.00
B2
utorak i četvrtak 18.15 – 19.45