Zašto učiti njemački jezik?

Njemački jezik danas govori više od 90 milijuna ljudi te je u Europi najrašireniji nakon engleskog jezika. Službeni je jezik u Njemačkoj, Austriji, Lihtenštajnu; a uz druge jezike službeni je i u Belgiji, Luksemburgu, Švicarskoj i drugim zemljama.

Mnogo je razloga zašto učiti njemački jezik, a mi vam donosimo samo neke od njih:

Njemačko gospodarstvo i poslovne prilike

Njemačka ekonomija odavno se smatra primjerom uspješne ekonomije, a mnogi se odlučuju na traženje posla upravo u Njemačkoj. Poznavanje njemačkog jezika stoga je osnovni preduvjet za traženje posla u toj zemlji, a kako su mnoge njemačke kompanije globalni lideri u svojim sektorima, moguće je naći i posao “na daljinu.” Isto tako, mnoge tvrtke iz Njemačke imaju svoja predstavništva u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, a poznavanje ovog jezika svakako može biti velika prednost pri prijavi na natječaje.

Turizam

Svake godine u Hrvatsku pristiže velik broj turista iz Njemačke i Austrije i svakog ljeta na našoj obali često možemo čuti njemački jezik. Mnogi koji se bave iznajmljivanjem apartmana ili rade u turizmu i ugostiteljstvu (hoteli, restorani, kafići) svakodnevno se moraju služiti ovim jezikom.

Studiranje u Njemačkoj i/ili Austriji

Odlazak na Erasmus+ studentsku razmjenu u Njemačku (ili Austriju) ili čak odlazak na studiranje na jedno od brojnih prestižnih njemačkih sveučilišta mnogim je hrvatskim studentima otvorio brojne mogućnosti.  Tamošnja sveučilišta nude niz prilika za stipendije za znanstvena istraživanja i usavršavanje, a za razliku od nekih drugih europskih zemalja, studiranje je u Njemačkoj često povoljnije.

Kultura

Na njemačkom su jeziku napisana slavna djela velikih književnika poput Goethea i Kafke, a skladatelji kao što su Mozart, Bach ili Beethoven ostavili su nam skladbe koje su zauvijek zapisane u svjetsku kulturnu baštinu. Ukoliko želite poznavati ova djela u njihovom izvornom obliku, poznavanje ovog jezika svakako je nužno.

Razloga za učenje ima još puno, a u našoj školi možete upisati individualnu ili grupnu nastavu njemačkog jezika. Grupna nastava odvija se radnim danima u popodnevnim satima prema rasporedu koji se izrađuje na početku svakog semestra. Nastava se u jednom semestru sastoji od 70 nastavnih sati, uključujući i sate potrebne za provedbu ispita. Grupna nastava se odvija dva puta tjedno u trajanju od po 90 minuta, odnosno dva školska sata. Individualna nastava prilagođava se vašim potrebama i slobodnom vremenu.

Za upis je dovoljno ispuniti prijavnicu na https://dante-ri.hr/prijavnica-upisnica, a raspored grupne nastave možete pogledati na https://dante-ri.hr/skola-jezika/njemacki-jezik/.

Za sva pitanja možete kontaktirati naš tim na broj 051/321-336 ili putem e-maila: info@dante-ri.hr, naši Danteovci će vam rado pomoći i otkloniti eventualne nedoumice.

EU PROJEKTI

Vaučeri za besplatno obrazovanje
Škola jezika
Osposobljavanje i usavršavanje

KOJI
OBRAZOVNI
PROGRAM
ODABRATI?

Postavite Vaše pitanje!

Ukoliko Vam možemo pomoći u odabiru kontaktirajte nas bez ustručavanja!

Kontaktirajte nas

Budi u tijeku s našim obrazovnim programima, besplatnim radionicama i brojnim putovanjima na koja se možeš prijaviti – pretplati se na Dante Newsletter!

Obrazovanje nije priprema za život. Obrazovanje je život.

JOHN DEWEY