Calendar for Climate Change – novi newsletter projekta!

Erasmus+ projekt C4CC, u koji je naša Ustanova uključena, želi istovremeno ponuditi kreativna rješenja za dva važna društvena pitanja – nedostatak svijesti o klimatskim promjenama i isključivanje građana starije životne dobi iz društva nakon umirovljenja.

Ciljana skupina su stoga stariji građani i mladi te se projekt oslanja na međugeneracijsko učenje koje će starijim generacijama olakšati uključivanje u društvo te omogućiti razmjenu znanja i rješenja za klimatske promjene između mladih i starijih. Projekt Calendar for Climate Change (Kalendar za klimatske promjene) pružit će starijima priliku da razmijene svoje skriveno znanje s današnjim digitalnim generacijama koje su tehnološki vrlo vješte u zamjenu za tehničko znanje koje mlađe generacije uzimaju zdravo za gotovo. Stariji polaznici mlađima mogu biti podrška i usmjeravati ih u borbi protiv klimatskih promjerna, dok mlađi mogu starijima ponuditi svoje znanje o novim tehnološkim platformama koje im mogu pomoći da se uključe u digitalnu tranziciju usred koje se nalazi europsko društvo.

Donosimo Vam drugi newsletter projekt koji je pripremljen u suradnji s partnerima iz Njemačke, Irske, Cipra, Malte, Italije i Rumunjske. Newsletter možete pregledati ovdje: C4CC Newsletter#2_HR

Kategorije

Ukoliko Vam možemo pomoći u odabiru kontaktirajte nas bez ustručavanja!

Kontaktirajte nas

Budite uvijek obaviješteni o novostima u Ustanovi za obrazovanje odraslih Dante – pretplatite se na Dante Info Newsletter!

Obrazovanje nije priprema za život. Obrazovanje je život.

JOHN DEWEY