Znate li što je ARTSKUL? Pratite naše objave!

Naša ustanova jedan je od partnera u Erasmus+ projektu ARTSKUL, kojim se razrađuju inovativne metode privlačenja marginaliziranih odraslih osoba u sustav obrazovanja. Statistički podaci pokazuju kako otprilike jedna četvrtina odraslih osoba u EU u dobi od 25 do 64 godine, odnosno otprilike 70 milijuna ljudi, nije završilo nikakvo formalno obrazovanje iznad razine nižeg srednjeg obrazovanja. Također, prema istraživanjima, čak 80% odraslih koji ne sudjeluju u obrazovanju ili nekoj drugoj vrsti obuke ne izražava interes za sudjelovanje u organiziranim aktivnostima učenja.

Zbog svega navedenog partneri u ovom projektu smatraju da su potrebni novi pristupi kako bi se marginalizirane skupine pokušale ponovno privući u cjeloživotno učenje. Naš tim s partnerima iz Irske, Portugala, Španjolske, Italije, Cipra i Turske radi na stvaranju novog, inovativnog pristupa koji za učenje koristi umjetničke discipline, uključujući glazbu, dramu i pripovijedanje priča, kako bi se izgradio paket obrazovnih resursa za zanimljivije savladavanje ključnih vještina odraslih s niskim kvalifikacijama.

Izvedbene umjetnosti pripovijedanja, drame i glazbe u drugom su planu u pedagogiji i danas se rijetko smatraju odgovarajućim tehnikama za izgradnju ključnih kompetencija. Ipak, kod ciljne skupine marginaliziranih odraslih osoba s niskom razinom pismenosti, aktivnosti poput pripovijedanja ili dramskih i glazbenih radionica mogu se smatrati učinkovitim tehnikama za prevladavanje socijalnih i kulturnih barijera te izgradnju njihovih ključnih kompetencija.

Kako biste vidjeli na kojim aktivnostima radi naš vrijedni tim, kao i svi naši partneri, predlažemo da posjetite službeni Youtube kanal projekta (https://www.youtube.com/channel/UCpMqk0ZetRuwIiM6lpoC0FA/videos) gdje možete provjerite o kakvim se vježbama pripovijedanja, glazbenim i drugim vježbama radi.

Na našoj Facebook stranici (https://www.facebook.com/SkolaDante)  ovog tjedna svakog dana objavljujemo po jednu vježbu koju su naši nastavnici uspješno odradili s polaznicima. Svakako nas popratite kako biste saznali što su “Slikovne priče”, kako se pripovijedaju neverbalne slike ili kako se odvijala vježba “Možeš li pratiti ritam?”

EU PROJEKTI

Vaučeri za besplatno obrazovanje
Škola jezika
Osposobljavanje i usavršavanje

KOJI
OBRAZOVNI
PROGRAM
ODABRATI?

Postavite Vaše pitanje!

Ukoliko Vam možemo pomoći u odabiru kontaktirajte nas bez ustručavanja!

Kontaktirajte nas

Budi u tijeku s našim obrazovnim programima, besplatnim radionicama i brojnim putovanjima na koja se možeš prijaviti – pretplati se na Dante Newsletter!

Obrazovanje nije priprema za život. Obrazovanje je život.

JOHN DEWEY