Znate li što je ARTSKUL? Pratite naše objave!

Naša ustanova jedan je od partnera u Erasmus+ projektu ARTSKUL, kojim se razrađuju inovativne metode privlačenja marginaliziranih odraslih osoba u sustav obrazovanja. Statistički podaci pokazuju kako otprilike jedna četvrtina odraslih osoba u EU u dobi od 25 do 64 godine, odnosno otprilike 70 milijuna ljudi, nije završilo nikakvo formalno obrazovanje iznad razine nižeg srednjeg obrazovanja. Također, prema istraživanjima, čak 80% odraslih koji ne sudjeluju u obrazovanju ili nekoj drugoj vrsti obuke ne izražava interes za sudjelovanje u organiziranim aktivnostima učenja.

Zbog svega navedenog partneri u ovom projektu smatraju da su potrebni novi pristupi kako bi se marginalizirane skupine pokušale ponovno privući u cjeloživotno učenje. Naš tim s partnerima iz Irske, Portugala, Španjolske, Italije, Cipra i Turske radi na stvaranju novog, inovativnog pristupa koji za učenje koristi umjetničke discipline, uključujući glazbu, dramu i pripovijedanje priča, kako bi se izgradio paket obrazovnih resursa za zanimljivije savladavanje ključnih vještina odraslih s niskim kvalifikacijama.

Izvedbene umjetnosti pripovijedanja, drame i glazbe u drugom su planu u pedagogiji i danas se rijetko smatraju odgovarajućim tehnikama za izgradnju ključnih kompetencija. Ipak, kod ciljne skupine marginaliziranih odraslih osoba s niskom razinom pismenosti, aktivnosti poput pripovijedanja ili dramskih i glazbenih radionica mogu se smatrati učinkovitim tehnikama za prevladavanje socijalnih i kulturnih barijera te izgradnju njihovih ključnih kompetencija.

Kako biste vidjeli na kojim aktivnostima radi naš vrijedni tim, kao i svi naši partneri, predlažemo da posjetite službeni Youtube kanal projekta (https://www.youtube.com/channel/UCpMqk0ZetRuwIiM6lpoC0FA/videos) gdje možete provjerite o kakvim se vježbama pripovijedanja, glazbenim i drugim vježbama radi.

Na našoj Facebook stranici (https://www.facebook.com/SkolaDante)  ovog tjedna svakog dana objavljujemo po jednu vježbu koju su naši nastavnici uspješno odradili s polaznicima. Svakako nas popratite kako biste saznali što su “Slikovne priče”, kako se pripovijedaju neverbalne slike ili kako se odvijala vježba “Možeš li pratiti ritam?”

Kategorije

Ukoliko Vam možemo pomoći u odabiru kontaktirajte nas bez ustručavanja!

Kontaktirajte nas

Budite uvijek obaviješteni o novostima u Ustanovi za obrazovanje odraslih Dante – pretplatite se na Dante Info Newsletter!

Obrazovanje nije priprema za život. Obrazovanje je život.

JOHN DEWEY