Želite znati više o projektu KAUZ? Pratite naše objave!

Znate li što na njemačkom jeziku znači “Werkstatt für Klima, Arbeit und Zukunft”? U prijevodu na hrvatski jezik to je laboratorij za klimu, rad i budućnost. Upravo se time bavi obrazovni Erasmus+ projekt KAUZ, u sklopu kojega ćemo tijekom tri godine kroz čitav niz radionica, videozapisa i mikro-učenja na društvenim mrežama s našim međunarodnim partnerima istraživati zašto živimo i radimo na štetu drugih i kako možemo postići dobar život za sve. Inicijativu KAUZ – Laboratorij za klimu, rad i budućnost razvili su autori brošure “Von A wie Arbeit bis Zwie Zukunft. Arbeiten und Wirtschaften in der Klimakrise”. Nakon objavljivanja brošure javila se želja za daljnjim zajedničkim radom u području obrazovanja. U međuvremenu više nisu sami: KAUZ ima četiri partnerske organizacije u Njemačkoj, Italiji i Hrvatskoj, a financira se iz programa Erasmus + Europske unije u trogodišnjem projektu (rujan 2020. -kolovoz 2023.).

Znamo da ekološke granice našeg planeta čine velike promjene u našem europskom načinu života, te naš način života vodi do globalno neodrživog razvoja i uzrokuje brzu klimatsku krizu. Aktualni je primjer pandemija koronavirusa, koja ne samo da ima korijene u umjetnom smanjenju staništa divljih životinja, već također pokazuje praznine i zamke našeg trenutnog gospodarskog sustava. Koronavirus nam zapravo zorno pokazuje da se naš sadašnji životni i ekonomski model sada moraju mijenjati – u osnovi demokracije, zaštite okoliša i socijalne pravde. Sve je to moguće samo aktivnim sudjelovanjem svih nas.

Pozivamo Vas da na našoj Facebook stranici (https://www.facebook.com/SkolaDante) pratite naše objave kako biste saznali više. Primjerice, možete saznati kako  12 milijardi kokoši trenutno živi iz istih razloga zbog kojeg će kapitalizam zahvatiti velika kriza (knjiga „A History of the World in 7 Cheap Things” autora Raja Patela i Jasona W. Moorea), kao i što je permakultura  (https://www.facebook.com/SkolaDante/photos/a.213339528734918/3887640404638127/). Kako se u sklopu ovog projekta bavimo boljim životom za svih, pa tako i za našu vrstu, istražujemo i uvjete rada u industrijama koje iskorištavaju kako radnu snagu, tako i životinjske vrste (https://www.facebook.com/SkolaDante/photos/a.213339528734918/3908886565846844/), kao i uvjete rada i mogućnost dostojanstvenog rada za sve (https://www.facebook.com/SkolaDante/photos/a.213339528734918/3911915772210590/).

I nadalje ćemo se baviti sličnim temama pa nas svakako popratite. Dugoročna korist ovog projekta je promocija aktivnog civilnog društva kroz interaktivne metode i stvaranje održivih mreža te nam je svakako želja da se šira javnost upozna s navedenim problemima kako bismo zajedno mogli stvarati bolju budućnost za sve. :)

EU PROJEKTI

Vaučeri za besplatno obrazovanje
Škola jezika
Osposobljavanje i usavršavanje

KOJI
OBRAZOVNI
PROGRAM
ODABRATI?

Postavite Vaše pitanje!

Ukoliko Vam možemo pomoći u odabiru kontaktirajte nas bez ustručavanja!

Kontaktirajte nas

Budi u tijeku s našim obrazovnim programima, besplatnim radionicama i brojnim putovanjima na koja se možeš prijaviti – pretplati se na Dante Newsletter!

Obrazovanje nije priprema za život. Obrazovanje je život.

JOHN DEWEY