Zašto je znanje engleskog jezika danas “must”?

Od svih stranih jezika koji se uče u svijetu, engleski jezik ima najviše materinskih i nematerinskih govornika. Riječ je o svjetskom jeziku broj jedan, ujedno i po brojnosti govornika trećem materinskom jeziku na planetu (nakon mandarinskog i španjolskog jezika).

Mnogo je razloga zašto bi trebali učiti engleski jezik, a mi vam navodimo neke od njih:

Svjetski jezik broj jedan

Kao što smo već naveli, engleski jezik je svjetski jezik broj jedan. Osim što je riječ o materinskom jeziku većine stanovnika Velike Britanije, SAD-a, Kanade, Australije i mnogih drugih zemalja; ovaj se jezik danas upotrebljava u svakodnevnoj međunarodnoj komunikaciji (poslovnoj ili neformalnoj) među stanovnicima država u kojima engleski nije službeni jezik. Bilo da putujete kao turist u neku stranu zemlju ili radite s međunarodnim partnerima, engleski jezik će vam uvijek dobro doći za komunikaciju.

Poslovna prilika

U poslovnoj komunikaciji s inozemstvom, engleski jezik je logičan odabir. Gotovo da nema poslodavca koji u natječajima za posao ne navodi kao obavezan uvjet poznavanje engleskog jezika, bilo da je riječ o poslovima u turizmu, IT-u, bankarstvu, obrazovanju ili nekoj drugoj djelatnosti. Učenje ili usavršavanje znanja engleskog jezika stoga je uvijek dobar potez za vlastitu karijeru.

Filmovi, knjige, nove tehnologije…

Kako je ovaj jezik danas normalno koristiti u svakodnevnoj međunarodnoj komunikaciji, ponekad se stječe dojam da je sve na engleskom. Društvene mreže; različiti uređaji poput smartphonea, laptopa ili tableta; sve što danas dotaknete imat će neku poveznicu s engleskim jezikom. Tu su i brojni hollywoodski filmovi te serije, kao i općenito strani filmovi i serije koje na servisima poput Netflixa možete pronaći uglavnom s prijevodom na engleski jezik.

Upoznavanje nove kulture

Bilo da želite posjetiti SAD i gradove poput New Yorka ili LA-a, Veliku Britaniju i njen prekrasni glavni grad London ili možda otići do daleke Australije, poznavanje engleskog jezika će vam znatno olakšati život. Osim toga, uz poznavanje engleskog jezika lakše ćete se snaći u bilo kojoj europskoj državi.

Razloga za učenje ima još puno, a u našoj školi možete upisati individualnu ili grupnu nastavu engleskog jezika. Grupna nastava odvija se radnim danima u popodnevnim satima prema rasporedu koji se izrađuje na početku svakog semestra. Nastava se u jednom semestru sastoji od 70 nastavnih sati, uključujući i sate potrebne za provedbu ispita. Grupna nastava se odvija dva puta tjedno u trajanju od po 90 minuta, odnosno dva školska sata. Individualna nastava prilagođava se vašim potrebama i slobodnom vremenu.

Za upis je dovoljno ispuniti prijavnicu na https://dante-ri.hr/prijavnica-upisnica, a raspored grupne nastave možete pogledati na https://dante-ri.hr/skola-jezika/engleski-jezik/

Za sva pitanja možete kontaktirati naš tim na broj 051/321-336 ili putem e-maila: info@dante-ri.hr, naši Danteovci će vam rado pomoći i otkloniti eventualne nedoumice.

EU PROJEKTI

Vaučeri za besplatno obrazovanje
Škola jezika
Osposobljavanje i usavršavanje

KOJI
OBRAZOVNI
PROGRAM
ODABRATI?

Postavite Vaše pitanje!

Ukoliko Vam možemo pomoći u odabiru kontaktirajte nas bez ustručavanja!

Kontaktirajte nas

Budi u tijeku s našim obrazovnim programima, besplatnim radionicama i brojnim putovanjima na koja se možeš prijaviti – pretplati se na Dante Newsletter!

Obrazovanje nije priprema za život. Obrazovanje je život.

JOHN DEWEY