WIRES CROSSED – novi sastanak s partnerima!

Danas su naši Danteovci sudjelovali na Zoom sastanku u sklopu projekta WIRES CROSSED – Developing Community Media to Miltigate the Impact of Fake News. Projekt WIRES-CROSSED bavi se problematikom lažnih vijesti. Danas su lažne vijesti sveobuhvatni izraz koji se koristi u društvu za opisivanje netočnosti u medijskom izvještavanju, ali i za diskreditiranje vijesti koje predstavljaju stajalište u suprotnosti s nečijim mišljenjem. Manipulacija medijima i širenje lažnih internetskih vijesti opasni su jer pojedincima i zajednicama dopuštaju formiranje i zastupanje uskih mišljenja, pritom ne dozvoljavajući osporavanje njihovih stajališta.

Na današnjem sastanku naš tim je s partnerima raspravljao o napretku na aktivnostima za koje je svaki od pojedinih partnera zadužen te o nadolazećim zadacima koji nas očekuju.

Podsjećamo kako je fokus projekta WIRES-CROSSED izgradnja vještina kojima se običnim ljudima pomaže nositi se sa stresom i naporima današnjeg društva ublažavanjem učinka kampanja lažnih vijesti čiji je cilj destabilizirati status quo. Njegov je cilj izgraditi zajednički medijski okvir koji opskrbljuje lokalne zajednice znanjem, vještinama i kompetencijama za razvoj, upravljanje i održavanje sveobuhvatne medijske usluge za lokalno stanovništvo.

Vrijedi spomenuti da u sklopu ovog projekta naša škola ovog lipnja organizira 2 besplatne radionice na koje se mogu prijaviti svi zainteresirani. Više o radionicama; čiji je cilj razvijanje medijske pismenosti, odnosno razvijanje znanja o svijetu interneta, doznajte na:

https://dante-ri.hr/medijska-i-ikt-pismenost/

https://dante-ri.hr/moderacija-internetskog-sadrzaja/

Ovom prilikom zahvaljujemo se svim našim partnerima te se radujemo našem idućem susretu. Ako želite znati više o ovom projektu, svakako se prijavite na radionice; naši Danteovci Vas nestrpljivo očekuju!

EU PROJEKTI

Vaučeri za besplatno obrazovanje
Škola jezika
Osposobljavanje i usavršavanje

KOJI
OBRAZOVNI
PROGRAM
ODABRATI?

Postavite Vaše pitanje!

Ukoliko Vam možemo pomoći u odabiru kontaktirajte nas bez ustručavanja!

Kontaktirajte nas

Budi u tijeku s našim obrazovnim programima, besplatnim radionicama i brojnim putovanjima na koja se možeš prijaviti – pretplati se na Dante Newsletter!

Obrazovanje nije priprema za život. Obrazovanje je život.

JOHN DEWEY