VR4LL – Danteovci na treningu u Splitu!

Prošlog tjedna je u Splitu u prostorijama Škole Jantar održan trening event u sklopu Erasmus+ projekta VR4LL – Virtual Reality for Language Learning. Naši domaćini, ujedno i nositelji projekta, ugostili su nas u svojoj ustanovi te je naš tim zajedno s partnerima iz Španjolske, Bugarske i Rumunjske sudjelovao na treningu na kojem se radilo na aktivnostima unutar već razvijenih virtualnih svijetova za učenje stranih jezika.

Podsjećamo kako se projekt V4LL bavi se primjenom VR tehnologije u obrazovanju. Tijekom posljednjih nekoliko godina, virtualna stvarnost (VR) postala je jedan od najinovativnijih nastavnih alata u obrazovnom sektoru. Kroz ovaj projekt razvijamo inovativnu platformu za izvođenje grupnih jezičnih vježbi u učionici, što će pružiti priliku polaznicima da vježbaju ciljni jezik na potpuno interaktivan način, oponašajući ustaljenu metodiku “potpunog fizičkog odgovora”. Ovakva metodika nikad ranije nije bila korištena u učenju jezika.

Tako smo razvili virtualne svijetove – virtualna okruženja (međunarodna svemirska postaja, napušteni tropski otok, trg u starom Rimu, svijet prekriven ledom) za provedbu različitih vrsta jezičnih zadataka, kao što su aktivnosti u “escape room” scenarijima, davanje uputa te suradnju na izradi konstrukcija.

Na ovom treningu nastavnici su imali priliku sami riješavati zadatke unutar virtualnih svijetova te su raspravljali o uporabi istih u nastavi. Na Youtube kanalu projekta (https://www.youtube.com/channel/UCHsNCjW2gc0D8IEPzbgz6gA) možete provjeriti kako izgledaju naši izrađeni virtualni svijetovi.

Ovom prilikom se zahvaljujemo našim domaćinima iz Škole Jantar, kao i svim ostalim partnerima na sudjelovanju te se nadamo da će i naši idući susreti biti jednako korisni.

EU PROJEKTI

Vaučeri za besplatno obrazovanje
Škola jezika
Osposobljavanje i usavršavanje

KOJI
OBRAZOVNI
PROGRAM
ODABRATI?

Postavite Vaše pitanje!

Ukoliko Vam možemo pomoći u odabiru kontaktirajte nas bez ustručavanja!

Kontaktirajte nas

Budi u tijeku s našim obrazovnim programima, besplatnim radionicama i brojnim putovanjima na koja se možeš prijaviti – pretplati se na Dante Newsletter!

Obrazovanje nije priprema za život. Obrazovanje je život.

JOHN DEWEY