“Train the Trainer” – uporaba digitalnih alata u nastavi!

U protekla je dva tjedna u sklopu Erasmus+ projekta  DigiClil4all održan trening event pod nazivom “TRAIN THE TRAINER”. Naš tim je putem Zoom aplikacije s partnerima iz Cipra, Španjolske, Italije i Rumunjske raspravljao o uporabi različitih digitalnih alata u nastavi te kreiranju nastavnih planova pomoću istih.

S obzirom na važnost jačanja transverzalnih vještina tijekom čitavog života i rezultate istraživanja prema kojima je razina digitalnih i višejezičnih vještina odrasle populacije i dalje preniska, DigiClil4all projekt želi stvoriti novu metodologiju podučavanja koja će se koristiti za podučavanje odraslih. Metoda Digital Clil integrira CLIL pristup (sadržajno i jezično integrirano učenje), koji koristi drugi jezik za prenošenje nelingvističkih disciplina, primjenom IKT-a, poboljšavajući digitalnu dimenziju u nastavnom procesu. Opći je cilj ovog projekta, dakle, poboljšati i ojačati digitalne i jezične vještine odraslih polaznika radi aktivnijeg sudjelovanja na tržištu rada i unutar europskog društva.

Tijekom četiri teacher training eventa u protekla dva tjedna s partnerima smo izmjenjivali iskustva u uporabi alata poput Canve, Nearpoda ili Kahoota; sve kako bi iskustvo učenja određenog gradiva za one koji pohađaju nastavu bilo zanimljivije; a da istovremeno steknu i nove vještine koje se tiču korištenja inovativnih tehnologija i digitalnih alata.

Ovim putem se zahvaljujemo svim našim partnerima te se nadamo da će naš idući susreti susreti biti jednako produktivni poput ovih.:)

Na našoj Facebook stranici objavljivali smo neke od aktivnosti tijekom trening eventa (https://www.facebook.com/SkolaDante/posts/3971640842904749), a pozivamo vas da nas nastavite pratite na Facebooku kako biste saznali više o brojnim projektima na kojima vrijedno radimo!

EU PROJEKTI

Vaučeri za besplatno obrazovanje
Škola jezika
Osposobljavanje i usavršavanje

KOJI
OBRAZOVNI
PROGRAM
ODABRATI?

Postavite Vaše pitanje!

Ukoliko Vam možemo pomoći u odabiru kontaktirajte nas bez ustručavanja!

Kontaktirajte nas

Budi u tijeku s našim obrazovnim programima, besplatnim radionicama i brojnim putovanjima na koja se možeš prijaviti – pretplati se na Dante Newsletter!

Obrazovanje nije priprema za život. Obrazovanje je život.

JOHN DEWEY