Stigla je Korona. Strah, neznanje i nepovjerenje na sve strane. I možemo si dozvoliti prvotni šok, ali nakon nekoliko dana morali smo reagirati i smisliti što ćemo i kako ćemo jer projekt i njihove aktivnosti i dalje idu.

I da, otkazali smo sva putovanja. Što nam nije dobro sjelo, no situacija je ozbiljna i moramo se prilagoditi. Svi partnerski sastanci i sve međunarodne aktivnosti prebacili smo u online okruženje – od sastanaka do mobilnosti.

Održali smo bezbroj manjih sastančića, ali i nekoliko višednevnih tijekom kojih smo se ponašali kao da je sve normalno. Kao da i dalje sjedimo negdje svi skupa i kao da nam ta korona nije promijenila planove. Fale nam druženja s međunarodnim partnerima, small talkovi, večere, razgledavanja, ali što je tu je.

No, ima to i svojih dobrih strana! Više ne gubimo dane u zrakoplovnim lukama, ne trošimo vrijeme na organizaciju i planiranje putovanja, sastanak traje onoliko koliko je u startu dogovoreno, sami si organiziramo vrijeme, a i ovladali smo brojnim alatima koji nam sada pomažu da napravimo posao.

Sve projektne aktivnosti zapravo idu dalje, razvijamo priručnike i osmišljavamo metodologije, ali sama implementacija pričekat će jesen ili neko drugo prigodnije vrijeme bez epidemije.