Raspored je vani! Testiraj svoje znanje i krećemo

Razmišljaš o tome da upišeš engleski, njemački ili talijanski u novom semestru, ali ne znaš koliko već zapravo znaš o tom jeziku?! Možda si totalni početnik, a možda i podcjenjuješ svoje znanje. Napravi inicijalni test i saznaj koji je tvoj stupanj!

Novi semestar počinje 5. listopada 2020. Raspored za sve grupe već se zna, no ti nisi baš najsigurnija u koju grupu pripadaš?! Zato na našoj stranici imamo inicijalni test za engleski, njemački ili talijanski.

Nakon rješavanja, dobit ćeš objektivnu procjenu svoga znanja sukladno Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike (eng. Common European Framework of Reference for Languages – CEFRL ili CEF), a mi ćemo te lakše moći smjestiti u odgovarajuću grupu.

Inače, Zajednički europski okvir ima šest razina poznavanja jezika – A1, A2, B1, B2, C1 i C2 – gdje je A1 početnički nivo, a C2 ekspertni. Što to točno znači?! Slikovito rečeno na najnižoj razini u stanju si pozdraviti i odzdraviti ili napisati razglednicu, a na najvišoj razini možeš sudjelovati u ozbiljnim diskusijama koristeći stručne termine iz jezika čiji si govornik. Iz iskustva možemo reći da ljudi često podcjenjuju ili precjenjuju svoje poznavanje jezika, zato je uvijek dobrodošlo da pristupe inicijalnom ispitu koji će objektivno pokazati njihov stupanj znanja.

Raspored je vani!

Nakon što saznaš koji je tvoj stupanj znanja, onda pogledaj raspored (engleski, njemački, talijanski) da vidiš odgovara li ti grupa i krećemo!

Napomena: Hrvatski za strance se odvija kao individualna nastava, na taj način imamo mogućnost prilagoditi nastavno gradivo svakom polazniku, kao i termina održavanja same nastave.

Kategorije

Ukoliko Vam možemo pomoći u odabiru kontaktirajte nas bez ustručavanja!

Kontaktirajte nas

Budite uvijek obaviješteni o novostima u Ustanovi za obrazovanje odraslih Dante – pretplatite se na Dante Info Newsletter!

Obrazovanje nije priprema za život. Obrazovanje je život.

JOHN DEWEY