Proslavili smo 30 godina postojanja!

Kraj prošlog tjedna proveli smo slavljenički – kao što smo već na nekoliko mjesta napisali 30 godina nije malo i treba ih obilježiti i proslaviti. Ovdje vam donosimo mali djelić atmosfere s naše svečane konferencije povodom 30. obljetnice naše škole.

S nama su bili naši dragi partneri, suradnici, donatori, kolege i prijatelji s kojima smo gradili i razvijali našu ustanovu sve ove godine. Željeli smo priliku kada se okupljamo iskoristiti kako bismo se inspirirali, povezali i razvijali zajedno pa smo na konferenciji pokušali dobiti odgovore i ideje na izazove s kojima se obrazovanje odraslih susreće u posljednjih nekoliko godina. Pozvali smo uistinu nadahnjujuće predavačice i predavača čija su predavanja okupljeni slušali u jednom dahu. Naša draga kolegica dr.sc. Mirjana Mavrak provela nas je kroz priču o povezanosti Dantea Alighierija i naše škole, Korado Korlević pričao nam je o tehnologijama koje se već koriste i koje će se koristiti a nismo ih ni svjesni, dok nam je dr.sc. Katarina Popović pričala o trendovima u obrazovanju odraslih. S dosta skepse kročimo dalje, ali i s velikom odgovornošću da nam sutra bude bolje.

Jako su nas razveselili nastupi iznenađenja svih naših bivših polaznica i polaznika – mješovitog pjevačkog zbor Jeka Primorja, Trija Veljak, Zorana Majstorovića i Olivere Baljak. Veliko im hvala što su uljepšali naš dan!

Priliku smo iskoristili i da predstavimo monografiju naše škole “Ustanova Dante – tri desetljeća vjere u moć obrazovanja”. Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su svojim radom doprinijeli njenom ostvarenju – Marijeti Mašić (glavnoj urednici), Mirjani Mavrak, Violeti Orlović Lovren, Petri Katani, Patriziji Pitacco, Ivanu Martinašu, Sarah Keegan, Balázsu Némethu, Mariju Vučiću, Niku Cvjetkoviću, Aniti Zovko, Aleksandri Ristić i prevoditeljici na engleski jezik Jani Kegalj.

U četvrtak smo otvorili i izložbu “Dante – jučer, danas, sutra” koju možete i vi pogledati!  Izložba je za zainteresirane otvorena do 20. listopada 2021. (svakog radnog dana od 16-20h ili po dogovoru uz najavu na 091/531-1888). Ulaz na izložbu je slobodan.

Hvala svima koji su bili s nama, a oni koji nisu mogli ostavljamo vas da upijete dio slavljeničke atmosfere iz galerije u nastavku.

Galerija fotografija