Projekt VR4LL predstavljen u CTK Rijeka

U Edukacijsko-izložbenom prostoru Centra za tehničku kulturu (CTK) Rijeka je u utorak, 23. ožujka održan završni događaj CTK-ovog Erasmus+ projekta “CrowdDreaming – Youth co-create digital culture” pod nazivom “Virtualna realnost – budućnost obrazovanja i kulturne baštine?!”. Naša ustanova je bila jedan od sudionika događaja pa su tako Danteovci dobili priliku predstaviti Erasmus+ projekt  VR4LL –  Virtual Reality for Language Learning kao primjer dobre prakse u korištenju virtualne realnosti u edukaciji.

Ovaj projekt; čiji je nositelj Učilište Jantar – ustanova za obrazovanje odraslih iz Splita, s našim partnerima iz Španjolske, Bugarske i Rumunjske; se bavi primjenom VR tehnologije u obrazovanju. Cilj projekta je poboljšati iskustvo učenja stranih jezika kroz uporabu inovativnih tehnologija. Na događaju u CTK smo tako mogli predstaviti virtualne svijetove koje smo razvili za polaznike, kako bi isti postali virtualna okruženja za učenje stranih jezika. Razvojni proces je započeo u prosincu 2019. godine, a odabrana su četiri različita virtualna okruženja (međunarodna svemirska postaja, napušteni tropski otok, trg u starom Rimu, svijet prekriven ledom). Svaki od tih svijetova je izabran kako bi se omogućila provedba različitih vrsta jezičnih zadataka, kao što su aktivnosti u “escape room” scenarijima, davanje uputa te suradnju na izradi konstrukcija. Sudionicima događaja je predstavljen Youtube kanal  VR4LL projekta gdje svi mogu pratiti nastavak razvoja: https://www.youtube.com/channel/UCHsNCjW2gc0D8IEPzbgz6gA.

Implementacija VR tehnologije u učenje jezika otvara neograničene mogućnosti dizajniranja novih vježbi i nastavnih materijala. Očekivanja smo da će se nakon završetka projekta naši alati primjenjivati u mnogim školama jezika širom EU te vjerujemo da će to potaknuti daljnji razvoj VR alata za učenje jezika.

Ponosni smo što smo rezultate našeg dosadašnjeg rada, kao i aktivnosti koje nam slijede mogli predstaviti svim sudionicima te se ovom prilikom zahvaljujemo dragim kolegama iz Centra za tehničku kulturu Rijeka na pozivu na ovaj događaj.

EU PROJEKTI

Vaučeri za besplatno obrazovanje
Škola jezika
Osposobljavanje i usavršavanje

KOJI
OBRAZOVNI
PROGRAM
ODABRATI?

Postavite Vaše pitanje!

Ukoliko Vam možemo pomoći u odabiru kontaktirajte nas bez ustručavanja!

Kontaktirajte nas

Budi u tijeku s našim obrazovnim programima, besplatnim radionicama i brojnim putovanjima na koja se možeš prijaviti – pretplati se na Dante Newsletter!

Obrazovanje nije priprema za život. Obrazovanje je život.

JOHN DEWEY