Usavršavanje nastavnika u sklopu projekta FLOW

Naša ustanova je u suradnji sa Stanković d.o.o. ovog tjedna (15.-17. ožujka 2021.) provela internacionalno usavršavanje nastavnika pod nazivom “Building Competence in Financial Literacy” pomoću alata Zoom. Svrha ovog usavršavanja bila je upoznati nastavnike s materijalima i alatima izrađenima u okviru projekta FLOW – Financial Literacy for Women in the NEET System (broj projekta: 2019-1-HR01-KA204-060785).

Nastavnici su analizirali i predstavili razine financijske pismenosti te karakteristike ciljne skupine projekta u svojoj zemlji. Također su tijekom usavršavanja analizirali i radili na prvom i drugom rezultatu projekta – kurikulumu za mlade nezaposlene žene koje nisu u sustavu obrazovanja (tzv. NEET skupina) te online portalu projekta (https://flow-project.eu/) na kojem se nalaze interaktivni materijali za samoučenje.

Uz FLOW portal, nastavnici su upoznali i druge nove digitalne alate za rad s polaznicima (Jamboard, Nearpod, Mentimeter, LearningApps) te su sudjelovali u izradi dodatnih materijala i aktivnosti za tečaj financijske pismenosti koji će se pilotirati u svim partnerskim zemljama (Hrvatska, Portugal, Italija, Grčka, Rumunjska).

Bilo nam je drago što smo se mogli susresti s našim dragim kolegama te se veselimo novim aktivnostima u okviru ovog projekta.

EU PROJEKTI

Vaučeri za besplatno obrazovanje
Škola jezika
Osposobljavanje i usavršavanje

KOJI
OBRAZOVNI
PROGRAM
ODABRATI?

Postavite Vaše pitanje!

Ukoliko Vam možemo pomoći u odabiru kontaktirajte nas bez ustručavanja!

Kontaktirajte nas

Budi u tijeku s našim obrazovnim programima, besplatnim radionicama i brojnim putovanjima na koja se možeš prijaviti – pretplati se na Dante Newsletter!

Obrazovanje nije priprema za život. Obrazovanje je život.

JOHN DEWEY