Priprematelj jednostavnih slanih jela

Stekni znanje i usvoji tehnike rada potrebne za pripremanje jednostavnih slanih jela.

Program osposobljava polaznike za pripremu radnog prostora kuhinje, izvršenje pomoćnih poslova prema nalogu, pripremanje namirnica, termičku obradu jela, održavanje radnog prostora…

Teorijski dio nastave možete pratiti online ili uživo u prostorijama škole Dante (Korzo 35), dok se učenje temeljeno na radu odvija kod poslodavca.

Nakon položene završne provjere polaznici dobivaju Uvjerenje o osposobljavanju koje se upisuje u e-radnu knjižicu.

Početak nastave

14.10.2024.

Trajanje programa

1275 sati

Raspored

Ponedjeljak: 19:30 – 18:45

Utorak: 16:30 – 20:15

Oblik nastave

Učenje temeljeno na radu 67%
Vođeni proces učenja i podučavanja 23%
Samostalne aktivnosti polaznika 10%

Teme

1. Zaštita na radu u ugostiteljstvu

1. Higijena radnog prostora
1. Kuhinjsko posuđe i alati
2. Kuhinjski strojevi i termički uređaji
1. Kuhinjske prostorije
2. Skladištenje namirnica
1. Živežne namirnice biljnog i životinjskog porijekla
1. Mjerne jedinice u kuharstvu
2. Priprema i obrada živežnih namirnica
1. Osnove pripreme jednostavnih slanih jela
2. Osnove obrade živežnih namirnica
1. Zbrinjavanje otpada

Kompetencije koje ćete steći

Svakom polazniku nakon uspješno završene provjere izdaje se Uvjerenje o usavršavanju za stjecanje mikrokvalifikacije Priprematelj jednostavnih slanih jela koje se upisuje u e-radnu knjižicu.

Cijena programa

Osoba može upisati program uz plaćanje ili besplatno ako zadovoljava uvjete za besplatnu edukaciju putem HZZ vaučera.

Od 1. travnja 2022. sve zaposlene i nezaposlene osobe mogu se prijaviti i dobiti svoj vaučer koji će moći iskoristiti za upis u neki od programa u našoj Ustanovi (u suradnji s HZZ-om i Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike RH).

Uz plaćanje

3000,00 €jednokratno

Uz vaučer

0

Dodatne informacije

  • Završena najmanje osnovna škola, navršenih najmanje 18 godina života, važeća sanitarna iskaznica, liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za pripremu jednostavnih slanih jela

Teorijski dio nastave možete pratiti online ili uživo u prostorijama škole Dante (Korzo 35), dok se učenje temeljeno na radu odvija kod poslodavca.

Prijave su otvorene!

Ne propustite priliku za osposobljavanjem u poticajnom okuženju, uz stručne predavače i zanimljiva predavanja. Prijavite se već danas i osigurajte svoje mjesto u grupi.