Održana radionica “Medijska i IKT pismenost!”

Ovog tjedna je u našoj školi održana besplatna radionica pod nazivom “Medijska i IKT pismenost” u sklopu projekta WIRES CROSSED. Naši polaznici su tijekom tjedna stekli nova znanja u korištenju modernih tehnologija, kao i u području suvremenih medija.

Projekt WIRES-CROSSED bavi se problematikom lažnih vijesti. Danas su lažne vijesti sveobuhvatni izraz koji se koristi u društvu za opisivanje netočnosti u medijskom izvještavanju, ali i za diskreditiranje vijesti koje predstavljaju stajalište u suprotnosti s nečijim mišljenjem. Manipulacija medijima i širenje lažnih internetskih vijesti opasni su jer pojedincima i zajednicama dopuštaju formiranje i zastupanje uskih mišljenja, pritom ne dozvoljavajući osporavanje njihovih stajališta. Tako su naši polaznici učili o razlici između lažne vijesti i dezinformacije, kao i o načinima kako da prepoznaju lažne vijesti te iste izbjegavaju.

Isto tako, učili smo kako izraditi profesionalne digitalne fotografije, kako se služiti videozapisima te mnogim drugim informatičkim vještinama.

Ovim putem zahvaljujemo našim dragim polaznicima na sudjelovanju te se nadamo da se vidimo nekom drugom prilikom!

EU PROJEKTI

Vaučeri za besplatno obrazovanje
Škola jezika
Osposobljavanje i usavršavanje

KOJI
OBRAZOVNI
PROGRAM
ODABRATI?

Postavite Vaše pitanje!

Ukoliko Vam možemo pomoći u odabiru kontaktirajte nas bez ustručavanja!

Kontaktirajte nas

Budi u tijeku s našim obrazovnim programima, besplatnim radionicama i brojnim putovanjima na koja se možeš prijaviti – pretplati se na Dante Newsletter!

Obrazovanje nije priprema za život. Obrazovanje je život.

JOHN DEWEY