Novi sastanak projekta ARTSKUL

Ovog je ponedjeljka (22. ožujka) putem alata Zoom održan novi sastanak Erasmus+ projekta ARTSKUL, koji razrađuje inovativne metode privlačenja marginaliziranih odraslih osoba u sustav obrazovanja. S našim partnerima iz Portugala, Španjolske, Italije, Cipra i Turske smo provjerili napredak na razvoju dramskih, glazbenih i pripovjednih vježbi kojima se razvijaju ključne vještine poput samopouzdanja i rada u timu.

Izvedbene umjetnosti pripovijedanja, drame i glazbe su u predagoškom kontekstu u drugom planu te se i danas rijetko smatraju odgovarajućim tehnikama za izgradnju ključnih kompetencija. Ipak, kod ciljne skupine ovog projekta; marginaliziranih odraslih osoba s niskom razinom pismenosti, aktivnosti poput pripovijedanja ili dramskih i glazbenih radionica mogu se smatrati učinkovitim tehnikama za prevladavanje socijalnih i kulturnih barijera, kao i izgradnju njihovih ključnih kompetencija.

Nastavljamo raditi na razvijanju različitih oblika vježbi, kao i drugim aktivnostima vezanima uz ovaj projekt te se iznimno veselimo novom susretu s našim partnerima.

Kategorije

Ukoliko Vam možemo pomoći u odabiru kontaktirajte nas bez ustručavanja!

Kontaktirajte nas

Budite uvijek obaviješteni o novostima u Ustanovi za obrazovanje odraslih Dante – pretplatite se na Dante Info Newsletter!

Obrazovanje nije priprema za život. Obrazovanje je život.

JOHN DEWEY