Kako razvijati medijsku i IKT pismenost građana?

Besplatni program osposobljavanja za nastavnike „Kako razvijati medijsku i IKT pismenost građana?“ u sklopu Erasmus+ projekta WIRES CROSSED održat će se od 14. do 16. lipnja te od 23.-24. lipnja ove godine. Nastava će se održavati tijekom navedenih dana od 10:00 do 13:00 (4 školska sata na dan) u prostorijama Ustanove za obrazovanje odraslih Dante (Wenzelova 2 – 3. kat) .

Program u trajanju od 25 školskih sati namijenjen je prvenstveno nastavnicima, pogotovo onima koji rade u obrazovanju odraslih i starije populacije.

Cilj programa je osnažiti sposobnosti nastavnika u razvijanju medijske pismenosti građana, kao i u postizanju napretka u korištenju različitih informacijskih tehnologija.

Danas su lažne vijesti sveobuhvatni izraz koji se koristi u društvu za opisivanje netočnosti u medijskom izvještavanju, ali i za diskreditiranje vijesti koje predstavljaju stajalište u suprotnosti s nečijim mišljenjem. Potrebno je kod građana izgraditi vještine koje će ublažiti učinak kampanja lažnih vijesti i pogrešnog informiranja. Pritom je bitno razvijati znanje o novim tehnologijama i njihovom pravilnom korištenju u svrhu informiranja.

Pozivamo Vas da se prijavite putem našeg web obrasca, broj mjesta je ograničen!

Prijava

EU PROJEKTI

Vaučeri za besplatno obrazovanje
Škola jezika
Osposobljavanje i usavršavanje

KOJI
OBRAZOVNI
PROGRAM
ODABRATI?

Postavite Vaše pitanje!

Ukoliko Vam možemo pomoći u odabiru kontaktirajte nas bez ustručavanja!

Kontaktirajte nas

Budi u tijeku s našim obrazovnim programima, besplatnim radionicama i brojnim putovanjima na koja se možeš prijaviti – pretplati se na Dante Newsletter!