Vocational Language for Care and New Opportunities for Migrants

O projektu

Cilj projekta V.O.L.C.A.N.O je razvijati i testirati znanja ciljne skupine ekonomski neaktivnih pripadnika manjina, migranata i izbjegličke populacije, od kojih se zahtijeva poznavanje drugog ili dodatnog jezika za ulazak na tržište rada u sektoru socijalne skrbi i zdravstvene zaštite u zemlji domaćina. Kroz ovaj će se projekt osigurati priprema na razini asistenta za njegu u domovima za osobe starije životne dobi i u kućnoj njezi.

Kroz projekt će se provoditi testiranja razine jezika, vještina i kompetencija u skladu s potrebama sektora te će se kombinirati s tečajevima jezika (s naglaskom na struku) i stjecanjem praktičnog radnog iskustva. Projekt će se temeljiti na primjerima najbolje prakse i provjerenim metodologijama koje su već ranije testirane u Velikoj Britaniji.

Ovim će se projektom osigurati prijeko potreban standardizirani sustav za procjenu stupnja profesionalnih kompetencija i jezičnih vještina nužnih za zapošljivost ciljane skupine u sektoru zdravstva. Projekt će pridonijeti i nadilaženju prepreka s kojima se ova ciljna skupina suočava vezano uz zapošljavanje općenito.

Detalji projekta

ID PROJEKTA

2015-1-NO01-KA204-013235

TRAJANJE

1. studenog 2015. – 1. studenog 2017.

NOSITELJ PROJEKTA

Folkeuniversitetet Øst, Norveška

PARTNERI

Bridges Programmes, UK

Volkshochschule im Landkreis Cham e.V., Njemačka

Associazione N.E.T. Networking Education & Training, Italija

Ustanova za obrazovanje odraslih Dante, Hrvatska