Quid-Pro-Quo – Intergenerational Education to Ease Global Warming. Calendar for Climate Change – C4CC

O projektu

Projekt C4CC želi istovremeno ponuditi kreativna rješenja za dva važna društvena pitanja – nedostatak svijesti o klimatskim promjenama i isključivanje građana starije životne dobi iz društva nakon umirovljenja.

Ciljana skupina su stoga stariji građani i mladi te se projekt oslanja na međugeneracijsko učenje koje će starijim generacijama olakšati uključivanje u društvo te omogućiti razmjenu znanja i rješenja za klimatske promjene između mladih i starijih. Projekt Calendar for Climate Change (Kalendar za klimatske promjene) pružit će starijima priliku da razmijene svoje skriveno znanje s današnjim digitalnim generacijama koje su tehnološki vrlo vješte u zamjenu za tehničko znanje koje mlađe generacije uzimaju zdravo za gotovo. Stariji polaznici mlađima mogu biti podrška i usmjeravati ih u borbi protiv klimatskih promjerna, dok mlađi mogu starijima ponuditi svoje znanje o novim tehnološkim platformama koje im mogu pomoći da se uključe u digitalnu tranziciju usred koje se nalazi europsko društvo.

Rezultat projekta bit će razvoj interaktivnog kalendara, s resursima za podučavanje koji podržavaju implementaciju 12 visokotehnoloških rješenja za klimatske promjene i 12 niskotehnoloških rješenja za klimatske promjene – što znači jedno visokotehnološko i niskotehnološko rješenje za svaki mjesec u godini!

CILJEVI

  • Podizanje svijesti o klimatskim promjenama
  • Korištenje međugeneracijskog učenja za snažnije uključivanje starijih građana u zajednicu
  • Razvoj interaktivnog kalendara i mobilne aplikacije s resursima za učenje koji podržavaju implementaciju 12 visokotehnoloških rješenja za klimatske promjene i 12 niskotehnoloških rješenja

Detalji projekta

ID PROJEKTA

2021-1-DE02-KA220-ADU-000035090

TRAJANJE

01.11.2021. – 31.10.2023.

WEB STRANICA PROJEKTA
NOSITELJ PROJEKTA

Jugendförderverein Parchim/Lübz e. V., Njemačka

PARTNERI

Future In Perspective Limitied, Irska

Csi Center For Social Innovation (Ltd), Cipar

Skills Zone Malta, Malta

Ustanova za obrazovanje odraslih Dante, Hrvatska

Speha Fresia, Italija

Asociația pentru Educație și Dezvoltare Durabilă, Rumunjska