Završni sastanak projekta LEARN THE LIFE u Litvi!

Naš tim je prošli tjedan proveo u Vilniusu u Litvi na završnom sastanku projekta LEARN THE LIFE. Domaćini su nas upoznali s radom njihove strukovne škole “Village Crafts Masters”, a okušali smo se i u pripremi kruha na način kako se to radilo prije više od 100 godina. Slobodno vrijeme iskoristili smo za posjet gradu Trakai blizu Vilniusa.

Cilj ovog projekta bio je potaknuti stanovnike u ruralnim područjima na promociju ruralne kulture, tj. uporabu njihovih modernih uređaja poput pametnih telefona kako bi se prezentiralo ono najbolje od sela i života na selu. Tijekom trajanja projekta je kreiran skup alata za obuku za izradu kratkih video reportaža te su kreirani amaterski video izvještaji iz partnerskih zemalja: Islanda, Danske, Norveške, Hrvatske, Francuske i Litve.

Ovom prilikom zahvaljujemo našim ljubaznim domaćinima na odličnoj organizaciji završnog sastanka, kao i svim našim partnerima na odličnoj suradnji i uspješno provedenom projektu!



Ukoliko Vam možemo pomoći u odabiru kontaktirajte nas bez ustručavanja!

Budi u tijeku s našim obrazovnim programima, besplatnim radionicama i brojnim putovanjima na koja se možeš prijaviti – pretplati se na Dante Newsletter!

Obrazovanje nije priprema za život. Obrazovanje je život.

JOHN DEWEY