TASTE OF HARMONY

O projektu

CILJEVI
Cilj projekta je doprinijeti mjerljivom i vidljivom poboljšanju:
• interkulturnog dijaloga kroz razmjenu kulturnih/osobnih priča i značenja usađenog u receptima
• ključnih digitalnih kompetencija (stvaranje sadržaja, komunikacija i sigurnost) koje su povezane s razmjenom recepata i osobnih priča
• društvene integracije stranaca u lokalnoj zajednici (iseljenici, migranti, tražitelji azila i izbjeglice)
• interakcije (uživo i putem interneta) odraslih koji su rođeni unutar ili izvan lokalnih zajednica u partnerskim zemljama

REZULTATI
Partneri predlažu razvoj sljedećih intelektualnih rezultata kako bi se postigli postavljeni ciljevi projekta:

Tečaj kombiniranog učenja: Predstavljanje vaših kulinarskih tradicija u digitalnim medijima (IO1)
Kombinirano učenje za odrasle koji su rođeni unutar ili izvan lokalne zajednice (iseljenici, migranti, tražitelji azila i izbjeglice) u partnerskim zemljama, a temeljit će se na digitalnom i interkulturalnom pristupu.

Platforma za e-učenje: Što se kuha? (IO2)
Koristit će se za provođenje dijela IO1 namijenjenog za e-učenje – gdje će se stvoriti online interaktivne aktivnosti za IO1. Pilotiranje IO1 temeljit će se na praktičnom i interaktivnom pristupu i alatima kako bi se osigurala odgovarajuća prilagodba specifičnim potrebama za učenjem i komunikacijom učenika.

Male jedinice za učenje (IO3)
Projektni partneri stvorit će i objaviti niz kratkih aktivnosti učenja s ciljem razvijanja interkulturalne svijesti i komunikacijskih kompetencija kod radno sposobnog stanovništva (15-64) u njihovim zemljama. Ukupno će se razviti 50 nastavnih jedinica (10 po partneru) koje će u prosjeku trajati 1-3 minute, a bit će u obliku teksta, slika, zvuka, videozapisa i testova za podizanje svijesti i poboljšanje vještina građana za međukulturni dijalog.

Online radio emisija “Okus doma” (IO4)
Projektni partneri stvorit će i objaviti seriju online radio epizoda (podcastova) kako bi se potaknula upotreba hrane i recepata kao facilitatora za premošćivanje kultura između odraslih rođenih unutar ili izvan partnerskih zemalja. Svaki će partner snimiti i proizvesti 6 podcasta duljine 30-60 minuta – pozvat će odrasle koji su rođeni izvan lokalne zajednice i razgovarat će s njima o hrani, kuhinji i kulinarskoj tradiciji. Od ukupno šest epizoda, četiri će biti snimljene na engleskom, a dvije na nacionalnom jeziku partnera.

Program usavršavanja za stručnjake u obrazovanju odraslih: Poticanje interkulturne komunikacije (IO5) provest će se kako bi se pružila potpora postizanju razvijenih projektnih rezultata (IO1 i IO2) i osiguralo postizanje kvalitetnog ishoda usavršavanja. Ovaj program usavršavanja prvenstveno će se temeljiti na netradicionalne pristupe učenju i istražit će različite uloge koje nastavnici trebaju preuzeti kad je riječ o kombiniranom učenju. Program usavršavanja također će se baviti nekim ključnim razmatranjima pri radu s odraslima strancima (iseljenicima, migrantima, tražiteljima azila i izbjeglicama), kao i radom s različitim skupinama polaznika kako bi se održala učinkovita interkulturna komunikacija i pozitivna atmosfera u okruženjima za učenje.

Detalji projekta

ID PROJEKTA

2020‐1‐DE02‐KA227‐ADU-008199

WEB STRANICA PROJEKTA
NOSITELJ PROJEKTA

VHS Hannover, Njemačka

PARTNERI

VHS Hannover, Njemačka

Ustanova za obrazovanje odraslih Dante, Hrvatska

DOREA, Cipar

The Rural Hub, Irska

ENJOY ITALY, Italija