O projektu

Projekt SKILLS+ bavi se razmjenom primjera dobre prakse vezanih uz uspostavljanje održivih i obostrano korisnih odnosa između osoba s invaliditetom na tržištu rada i malih i srednjih poduzeća (MSP). Fokus je na učenju kroz rad, odnosno na stjecanju iskustva na radnom mjestu kao što su, na primjer, obuke o „tvrdim“ vještinama poput znanja o poslu i „mekim“ vještinama poput timskog rada, fleksibilnosti, kreativnosti, nošenja sa stresom itd.

U mnogim zemljama organizacije moraju poštivati ​​utvrđene kvote i moraju zapošljavati osobe s invaliditetom. Ipak, unatoč brojnim dokumentima, strategijama i planovima vezanima uz zapošljavanje osoba s invaliditetom, one se i dalje se suočavaju s mnogim poteškoćama u pronalaženju posla zbog negativnih stereotipa koji ih prate.

Ovaj će projekt povećati iskustvo osoba s invaliditetom u skladu s potražnjom na tržištu rada. Dakle, osobe s invaliditetom se više neće suditi prema njihovoj invalidnosti, već po njihovim kompetencijama. Glavna je svrha projekta povećati zapošljivost ove ciljne skupine.

Partnerstvo je pokrenuo uspješan Erasmus+ projekt pod nazivom „Para-Skills-Competition“, u kojem je sudjelovalo 6 zemalja EU i u koji je bilo uključeno 5 zanimanja („zelena“ radna mjesta, ugostiteljstvo, „elektro“, IKT i zdravstvo). Projekt je polučio pozitivnim rezultatima i kvalitetnim primjerima u partnerskim zemljama, stoga su partnerske institucije odlučile u projekt uključiti još jednu zemlju kojoj će prenijeti znanja, primjere dobre prakse i metodologije vezane za ovakav način rada. Ovaj se projekt povezuje sa širom misijom EU-a koja uključivanje i različitost smatra prekretnicama naprednog i poštenog društva.

Detalji projekta

ID PROJEKTA

2018-1-NL01-KA204-038899

TRAJANJE

1. rujna 2018. – 31. kolovoza 2021.

NOSITELJ

Stichting Kenniscentrum Pro Work, Nizozemska

PARTNERI

Natsionalen ucheben tsentar, Bugarska

Andragoski zavod Ljudska univerza Velenje, Slovenija

Euroface Consulting s.r.o., Češka

New Service srl, Italija

Fundación Siglo22, Španjolska

JKVG vzw, Belgija

INSTITOUTO ANAPTIXIS EPICHEIRIMATIKOTITAS ASTIKI ETAIREIA, Grčka

Ustanova za obrazovanje odraslih Dante, Hrvatska

NEVSEHIR TICARET VE SANAYI ODASI, Turska

Galerija