Intercultural Skills and Learning Activities for New Development

O projektu

Projekt ISLAND bavi se razvojem međukulturalnih vještina, što je od velike važnosti obzirom na kretanja migranata Europom. Vrlo velik broj migranata ulazi u nekoliko europskih zemalja koje imaju malo ili čak nimalo iskustva u primanju i rješavanju problema kulturoloških razlika.

Obzirom da su kulturološke razlike izražene i u obrazovnom sektoru, od ključne je važnosti podržati učitelje i učenike pomažući im da ih razumiju. Znanje stečeno kroz ovaj projekt pružit će nastavnicima podršku i znanje za održavanje visoke razine kvalitete nastave, bavljenje složenom stvarnošću učionice i usvajanje novih metoda i alata. Posebna se pozornost mora posvetiti integraciji izbjeglica i nedavno pristiglih migranata, stoga je uloga učitelja i volontera koji povezuju ljude mnogih kultura od ključne važnosti. Projekt će osigurati da se oni obuče kao interkulturalni posrednici, kako bi bolje razumjeli kulturološka pitanja koja stranci donose sa sobom. Također, moraju biti u mogućnosti učinkovito prenositi elemente kulture domaćina, što je temeljni korak za osiguravanje učinkovitosti međukulturne komunikacije, znanja i vještina.

Ciljevi ovog projekta su:

  • podržati nastavnike u boljem razumijevanju interkulturalizma, razmjenjivati primjere najbolje prakse i metode podučavanja odraslih migranata i izbjeglica među različitim europskim zemljama i pomoći u pretvaranju problema u prilike.
  • ojačati mrežu partnerskih institucija s ciljem razmjene znanja i iskustva te povećati našu sposobnost djelovanja na transnacionalnoj razini.

Detalji projekta

ID PROJEKTA

2016-1-IS01-KA204-017085

TRAJANJE

3. listopada 2016. – 2. travnja 2019.

NOSITELJ PROJEKTA

Mimir-simenntun ehf, Island

PARTNERI

Ustanova za obrazovanje odraslih Dante, Hrvatska

Kristiansund Voksenopplæring, Norveška

International Language School, Italija

HANEN, Norveška

Asociatia Alternative pentru Performanta, Rumunjska

Alternative Lern- und Beratungskonzepte in der Erwachsenenbildung, Njemačka