Bridging the Digital Divide between Students and Teachers

O projektu

U okviru Erasmus+ KA2 projekta E-trainers: New Skills and Tools for VET izrađeni su inovativni e-tečajevi za nastavnike u strukovnome obrazovanju i obrazovanju odraslih.

Platforma e-trainers.eu nudi fleksibilne, interaktivne i praktične tečajeve za usavršavanje koji će olakšati nastavnicima korištenje IKT-a u nastavi i interakciji s učenicima i polaznicima.

Uz Ustanovu za obrazovanje odraslih Dante u izradi platforme sudjelovali su nastavnici iz šest drugih obrazovnih institucija (Italije, Slovenije, Nizozemske, Španjolske i Latvije) te su platforma i svi njezini sadržaji dostupni na 9 jezika (engleskome, njemačkome, francuskome, hrvatskome, talijanskome, slovenskome, nizozemskome, španjolskome i latvijskome).

Na platformi dostupna su 3 tečaja koja obuhvaćaju širok spektar relevantnih sadržaja i pomagala:

  1. Kako voditi učenike u stvaranju digitalnih sadržaja
  2. Kako razviti životne i poslovne vještine učenika
  3. Kako postati digitalno kompetentan nastavnik

Platforma e-trainers.eu je fleksibilna – nastavnici mogu sudjelovati na tečajevima vlastitim tempom i u bilo koje vrijeme. E-trainers tečajevima može se pristupiti bilo kojim uređajem (osobnim računalom, tabletom ili pametnim telefonom) povezanim s internetom.

Nakon završetka svih aktivnosti u sklopu tečaja sudionici mogu položiti modularni test i dobiti potvrdu o polaganju tečaja. Korisnicima je na platformi dostupna i podrška na svih 9 jezika platforme za sva pitanja u vezi sadržaja i tehničke poteškoće.

Svi tečajevi na ovoj platformi jednostavni su te prilagođeni nastavnicima kako bi olakšali njihov svakodnevni rad u nastavi.

Detalji projekta

ID PROJEKTA

2016-1-IT01-KA202-005535

WEB STRANICA PROJEKTA
NOSITELJ PROJEKTA

Ustanova za obrazovanje odraslih Dante, Hrvatska

PARTNERI

Italija

Slovenija

Nizozemska

Španjolska

Latvija