O projektu

U okviru projekta CQ+ partneri će razviti kombinaciju inovativnih materijala za učenje i program osposobljavanja za nastavnike u obrazovanju odraslih radi smanjenja problema polarizacije u Europi i pružanja podrške nastavnicima u razvoju njihove kulturne inteligencije i tolerancije različitosti.

CILJEVI

Smanjiti polarizaciju u Europi kroz edukaciju odraslih polaznika o kulturnoj inteligenciji.

REZULTATI

  • CQ+ interaktivne infografike – razvoj 20 infografika koje će služiti kao podrška odraslim polaznicima u razvoju kulturne inteligencije. Teme koje će biti obuhvaćene: 1) Moja kulturna pristranost – samoprocjena vlastite kulturne pristranosti i tolerancije; 2) Moja kultura, moja perspektiva, 3) Kulturna svijest i uvažavanje, 4) Međukulturna partnerstva.
  • Program osposobljavanja za nastavnike u obrazovanju odraslih – kurikulum za osposobljavanje nastavnika kako bi im se omogućilo da s polaznicima koriste različite digitalne resurse koji su dio CQ+ interaktivnih infografika te kako bi im se pružila potpora u razvoju vlastitih digitalnih resursa. Osposobljavanje će uključivati i učenje o kulturnoj netoleranciji u Europi, važnosti kulturne inteligencije i kulturnoj inteligenciji u obrazovanju.
  • CQ+ MOOC i Zajednica prakse – obuhvatit će sve materijale za učenje koje su razvili partneri, a koji će biti dostupni svima zainteresiranima u bilo kojoj državi članici EU-a. Zajednica prakse će biti na MOOC platformi kako bi se uključilo sudionike u proces kolektivnog učenja u kojem svi mogu učiti jedni od drugih i sudjelovati u zajedničkom radu.

Detalji projekta

NAZIV PROJEKTA

CQ+De-escalating Polarization in Europe

ID PROJEKTA

2021-BE02-KA220-ADU-000033662

TRAJANJE PROJEKTA

01.11.2021. – 01.11.2023.

WEB STRANICA PROJEKTA

cqplus.eu

NOSITELJ PROJEKTA

BLENDERS, Belgija

PARTNERI

Skills Elevation FHB, Njemačka

Speha Fresia, Italija

Ustanova za obrazovanje odraslih Dante, Hrvatska

The Square Dot Team, Belgija

KMOP – Social Action And Innovation Centre, Grčka

Spectrum Research Centre, Irska