Culture and Heritage in Communication – Using Cultural Heritage in Development of Communicative Competence and Interculturality in Foreign Language Learning

O projektu

Projekt CHIC in Action! bavi se učenjem stranih jezika kroz kulturu. Europska godina kulturne baštine u središte je pozornosti stavila europsko bogatstvo kulturne baštine, pokazujući njezinu ulogu u njegovanju osjećaja zajedničkog identiteta i izgradnji budućnosti Europe. Prema novom istraživanju Eurobarometra, većina Europljana smatra da kulturna baština nije bitna samo za njih osobno, već i za njihovu zajednicu, regiju, zemlju i Europsku uniju u cjelini. Sve zemlje sudionice – Hrvatska, Grčka, Italija, Latvija, Portugal i Španjolska – su obalne europske zemlje. More i obala predstavljaju prirodne granice koje se mogu podijeliti ili ujediniti, ovisno o našem pristupu, stoga su projektni partneri odlučili pokrenuti projekt u kojem kulturu koriste kao alat za podučavanje stranih jezika. Kao zajednički jezik odabran je engleski, obzirom da se on uči u svim partnerskim organizacijama. Komunikacija na engleskom jeziku razvijat će se ne samo pričanjem o isključivo engleskoj kulturi (na što smo navikli), već razgovorom i otkrivanjem kulturne baštine zemalja projektnih partnera.

Cilj ovog projekta je poboljšati ponudu obrazovanja odraslih, ali i kompetencije nastavnika.

Tečajevi će biti usmjereni na poboljšanje komunikacijskih vještina na engleskom jeziku, interkulturalno razumijevanje i komunikaciju temeljenu na otkrivanju lokalne kulturne baštine zemalja partnera.

Detalji projekta

TRAJANJE

1. listopada 2018. – 30. studenog 2020.

WEB STRANICA PROJEKTA
NOSITELJ PROJEKTA

Ustanova za obrazovanje odraslih Dante, Hrvatska

PARTNERI

European Regional Framework for Co-operation, Grčka

International Language School, Italija

Valodu Mape SIA, Latvija

Instituto de Educação e Formação do Sorraia, Lda., Portugal

Escuela Oficial de Idiomas Río Vero, Španjolska