Započela je izrada nastavnih materijala za projekt VR4LL!

U četvrtak, 13. svibnja je održan novi sastanak partnera na Erasmus+ projektu VR4LL – Virtual Reality for Language Learning. Na sastanku održanom putem Zoom aplikacije je uz predstavnike koordinatora projekta (Učilište Jantar – ustanova za obrazovanje odraslih iz Splita) te partnere iz Španjolske, Bugarske i Rumunjske sudjelovao i naš tim; a glavna tema je bila početak izrade nastavnih materijala na engleskom jeziku. Naime, nakon što su razvijeni virtualni svijetovi koji će služiti kao interaktivna virtualna okruženja za naše polaznike (više možete saznati na Youtube kanalu projekta: https://www.youtube.com/channel/UCHsNCjW2gc0D8IEPzbgz6gA), idući korak je da nastavnici krenu s izradom nastavnih materijala na engleskom jeziku.

Na sastanku se raspravljalo o nastavnim zadacima i ciljevima koje bi isti trebali ispuniti, kao i mogućnostima dizajniranja različitih vježbi u nastavi. Podsjećamo kako se projekt V4LL bavi primjenom VR tehnologije u obrazovanju. Tijekom posljednjih nekoliko godina, virtualna stvarnost (VR) postala je jedan od najinovativnijih nastavnih alata u obrazovnom sektoru. Ipak, iako je određena preliminarna upotreba ove tehnologije testirana na učenju jezika, dosad nisu razvijeni VR alati od stvarnog značaja za praksu.

Razvijena virtualna okruženja trebala bi učenje stranog jezika učiniti zanimljivijim i zabavnijim za sve polaznike te dodatno ojačati njihovu motivaciju. Isto tako se očekuje da će ovaj inovativan način poučavanja dovesti do povećanja komunikacijskih kompetencija i usredotočenosti na određene detalje te do poboljšanja kognitivnih vještina uključenih polaznika.

Veselimo se novim sastancima i daljnjem napretku na ovom projektu te se radujemo idućim susretima s našim partnerima.

Ukoliko Vam možemo pomoći u odabiru kontaktirajte nas bez ustručavanja!

Budi u tijeku s našim obrazovnim programima, besplatnim radionicama i brojnim putovanjima na koja se možeš prijaviti – pretplati se na Dante Newsletter!

Obrazovanje nije priprema za život. Obrazovanje je život.

JOHN DEWEY