Novi sastanak projekta “The third reading age.”

U četvrtak, 18. ožujka je putem platforme Zoom održan drugi transnacionalni sastanak Erasmus+ projekta “The third reading age” (broj projekta: 2020-1-HR01-KA204-077729). Ovaj projekt Gradske knjižnice Rijeke namijenjen je razvijanju čitateljske kulture te digitalne i medijske pismenosti građana treće životne dobi. Cilj je razvijanje kulture čitanja putem novih komunikacijskih tehnologija  među našim sugrađanima iznad 60 godina starosti.

Sastanku su prisustvovali naši Danteovci zajedno s partnerima iz Gradske knjižnice Rijeka, kao i partnerima iz Italije, Estonije, Bugarske i Češke.  Raspavljalo se o napretku i dovršavanju rada na kurikulumu  za razvijanje vještina građana pod nazivom: “Online Reading Curriculum for Older Adults: How to Become a Digital Reader.” Također se raspravljalo o mogućnostima korištenja alata Adobe Captivate za izradu čitateljskih digitalnih materijala.

Radujemo se daljnjim aktivnostima na ovom projektu te novom susretu s našim partnerima.

Ukoliko Vam možemo pomoći u odabiru kontaktirajte nas bez ustručavanja!

Budi u tijeku s našim obrazovnim programima, besplatnim radionicama i brojnim putovanjima na koja se možeš prijaviti – pretplati se na Dante Newsletter!

Obrazovanje nije priprema za život. Obrazovanje je život.

JOHN DEWEY