Priprema jela uz potpuno iskorištavanje namirnica

Stekni znanje i usvoji tehnike rada potrebne za pripremu jela uz potpuno iskorištavanje namirnica.

Trajanje programa:

200 sati

Na programu obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije priprema tečaja uz potpuno iskorišavanje namirnica dobiti ćete teorijsko i praktično znanje s kojim ćete smanjiti količinu otpada tijekom pripreme hrane u kuhinji.

Program osposobljava polaznike za samostalno kreiranje jela uz smanjenu količinu otpada te osmišljavanje novih recepta u skladu s održivim razvojem.

Teorijski dio nastave možete pratiti online ili uživo u prostorijama učilišta Dante, dok se praktični dio obuke odvija kod poslodavca.

Nakon završne provjere polaznici dobivaju Uvjerenje o usavršavanju za stjecanje mikrokvalifikacije koja se upisuje u e-radnu knjižicu.

Oblik nastave

Praktična nastava 55%
Vođeni proces učenja i podučavanja 27%
Samostalne aktivnosti polaznika 18%

Teme

  1. Gospodarenje otpadom u ugostiteljskom poslovanju
  2. Iskorištavanje i upotreba ostataka hrane u gastronomiji

Kompetencije koje ćete steći

  • Primijeniti odgovarajuće tehnike i tehnologije rada prema namirnicama i jelu koje se izrađuje
  • Primijeniti pravila zaštite zdravlja po HACCP standardima
  • Povećati recikliranje i ponovnu uporabu. Racionalno koristiti namirnice i potrošni materijal
  • Zbrinuti otpadne materijale i dijelove prema pravilima struke i specifičnosti zanimanja
  • Educirati zaposlenike da se odgovorno odnose prema okolišu te da u svoje aktivnosti uključe i brigu o okolišu
  • Gotoviti jela odabirom pravilne termičke obrade prema zakonitostima struke
  • Pravovremeno donijeti odluke temeljem zahtjeva proizvodnog procesa u kuhinji
  • Uvoditi nove trendove i nove tehnike rada u kuhinju temeljem novih gastronomskih spoznaja

Cijena programa

Osoba može upisati program uz plaćanje ili besplatno ako zadovoljava uvjete za besplatnu edukaciju putem HZZ vaučera.

Od 1. travnja 2022. sve zaposlene i nezaposlene osobe mogu se prijaviti i dobiti svoj vaučer koji će moći iskoristiti za upis u neki od programa u našoj Ustanovi (u suradnji s HZZ-om i Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike RH).

Dodatne informacije

  • Završena trogodišnja srednja škola (kuhar, slastičar)

Teorijski dio nastave možete pratiti online ili uživo u prostorijama učilišta Dante (Korzo 35), dok se praktični dio obuke odvija kod poslodavca.

Prijave su otvorene!

Ne propustite priliku za osposobljavanjem u poticajnom okuženju, uz stručne predavače i zanimljiva predavanja. Prijavite se već danas i osigurajte svoje mjesto u grupi.