Jednostavni poslovi u zanimanju kuhar

Želiš razumijeti sastojke i tehnike kuhanja? Pružiti vrhunsku kvalitetu usluge u restoranim i ugostiteljskimm objektima? Upiši program i pripremaj, kreiraj i prezentiraj raznovrsna jela.

Trajanje programa:

160 sati

Program osposobljava polaznike za pripremanje, kreiranje i prezentiranje raznovrsnih jela uz održavanje higijene u kuhinji i primjeni sigurnosnih protokola.

Teorijski dio nastave održava se uživo u prostorijama učilišta Dante, dok se praktični dio nastave odvija kod poslodavca.

Nakon završne provjere polaznici dobivaju Uvjerenje o osposobljavanju koje se upisuje u e-radnu knjižicu.

Oblik nastave

Praktična nastava 79%
Vođeni proces učenja i podučavanja 21%

Teme

  1. Ugostiteljska roba
  2. Živežne namirnice biljnog i životinjskog podrijetla
  3. Ulja i masti
  4. Začini i mirodije
  1. Osobna higijena
  2. Higijena rada
  3. Osnovno o zaraznim bolestima i zaštiti
  1. Oprema u kuhinji
  2. Kuharski alat, pribor i posuđe
  1. Priprema namirnica za obradu
  2. Prigotovljavanje živežnih namirnica
  3. Juhe
  4. Salate
  5. Prilozi, umaci i variva
  6. Topla i hladna predjela
  7. Glavna jela od mesa i ribe
  8. Jela s roštilja
  1. Uvod u zaštitu na radu
  2. Izvori opasnosti na radnom mjestu kuhara
  3. Osobna zaštitna sredstva i oprema kuhara
  4. Prva pomoć

Kompetencije koje ćete steći

  • Razlikovati živežne namirnice po kvaliteti, sastavu, podrijetlu i svojstvima
  • Pripremati jednostavna jela
  • Pomagati pri pripremi složenijih jela
  • Koristiti i održavati kuhinjski pribor, alate i uređaje na ispravan način
  • Primijeniti pravila osobne higijene, higijene prostorija, uređaja i pribora
  • Primijeniti pravila zaštite na radu, zaštite od požara i pružanja prve pomoći

Cijena programa

Osoba može upisati program uz plaćanje. Obročno plaćanje je moguće do 4 rate.