Europe for Citizens

The Europe for Citizens Program is a European Union program that promotes cooperation between European countries in areas related to common European history and active European citizenship.

The main purpose of the Program is to encourage European citizens to reflect on common values and involve in policy-making processes at the EU level, with the aim of strengthening the sense of European identity and belonging to the European Union.

 

OUR PARTNERS

All our projects are co-financed by the European Union and we implement them with partner institutions from different European countries. Through good cooperation and dedicated work, we successfully achieve common goals!

CURIOSITIES AND FAQs

Da! Individualna nastava u potpunosti se prilagođava potrebama i željama polaznika. Odvija se nasamo s nastavnikom i pruža polazniku mogućnost prilagodbe nastavnog sadržaja i termina održavanja nastave.
Djelomično. Programi stranih jezika mogu se u potpunosti pratiti online jer se nastava može izvoditi ili online ili hibridno. Što se tiče strukovnih programa, neki programi nude mogućnost praćenja teorijskog dijela online, no vježbe i praktični dio izvode se uživo.

Da! Neki strukovni programi osposobljavanja i usavršavanja financirani su putem vaučera te su za tebe u potpunosti besplatni! Također, Ustanova nudi brojne besplatne neformalne tečajeve koje možeš istražiti na našoj web stranici.

Da, ali ne kod svih programa. Ako se radi o programima stranih jezika, svjedodžbu dobivaš po završetku završnog modula unutar pojedinog stupnja (pr. A1-2; A2-2; B1-2). Ako se radi o strukovnim programima, po završetku programa osposobljavanja i usavršavanja dobivaš Uvjerenje, a po završetku srednjoškolskih programa svjedodžbu. Što se tiče neformalnih tečajeva, polaznicima se izdaje potvrda.

Ako se radi o završnom modulu unutar pojedinog stupnja (pr. A1-2), onda dobivaš javnu ispravu, no ako se radi o modulu kao što je A1-1 ili B1-1, onda dobivaš potvrdu.

Da! Putem pojedinih EU projekata koje Ustanova Dante provodi, postoji mogućnost putovanja u inozemstvo na edukacije i tečajeve.
Osobna iskaznica, domovnica, rodni list, preslika potvrde (svjedodžbe/diplome) o završenom stupnju obrazovanja te drugi dokumenti ovisno o uvjetima pojedinačnog programa (pr. potvrda o zdravstvenoj sposobnosti, vozačka dozvola).

Našim stručnjacima iz područja pedagogije i psihologije koji će ti pružiti uslugu karijernog savjetovanja i pomoći u odabiru programa sukladno tvojim potrebama i interesima.

Postavi pitanje!

(EN) Budi u tijeku s našim obrazovnim programima, besplatnim radionicama i brojnim putovanjima na koja se možeš prijaviti – pretplati se na Dante Newsletter!

Education is not preparation for life. Education is life itself.

JOHN DEWEY