Kreativnost u izradi inovativnih slastica

Trajanje programa:

75 sati

Program osposobljava polaznike za korištenje adekvatnih tehnika u  izradi i serviranju slastica te ih uči kako biti kreativan i inovativan u izradi slastica uvažavajući trendove.

Teorijski dio nastave možete pratiti online ili uživo u prostorijama Ustanove Dante (Korzo 35), dok se učenje temeljeno na radu odvija kod poslodavca.

Oblik nastave

Praktična nastava 60%
Vođeni proces učenja i podučavanja 21%
Samostalne aktivnosti polaznika 19%

Kompetencije koje ćete steći

  • Izmjeriti i pripremiti namirnice prema recepturi i normativima
  • Odabrati sastojke za pripremu pojedinačnih slastica poštivajući recept i normative
  • Samostalno odabrati primjerene uređaje i pribor za rad i racionalno ih upotrebljavati
  • Primijeniti postupke pečenja, kuhanja, zagrijavanja, smrzavanja i druge toplinske obrade slastica
  • Koristiti adekvatne tehnike guljenja, usitnjavanja, mljevenja, rezanja, ribanja i usitnjavanja namirnica za upotrebu u slasticama
  • Kontrolirati kvalitetu izrađene slastice organoleptičkom kontrolom
  • Rezati i oblikovati slastice
  • Puniti i ukrasiti slastice
  • Održavati, skladištiti i pravilno deklarirati gotove slastičarske proizvode
  • Servirati slasticu uvažavajući vrstu i namjenu slastice

Cijena programa

Osoba može upisati program uz plaćanje ili besplatno ako zadovoljava uvjete za besplatnu edukaciju putem HZZ vaučera.

Od 1. travnja 2022. sve zaposlene i nezaposlene osobe mogu se prijaviti i dobiti svoj vaučer koji će moći iskoristiti za upis u neki od programa u našoj Ustanovi (u suradnji s HZZ-om i Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike RH).

Dodatne informacije

Kvalifikacija na razini 1 HKO.

Teorijski dio nastave možete pratiti online ili uživo u prostorijama Ustanove Dante (Korzo 35), dok se učenje temeljeno na radu odvija kod poslodavca

Prijave su otvorene!

Ne propustite priliku za osposobljavanjem u poticajnom okuženju, uz stručne predavače i zanimljiva predavanja. Prijavite se već danas i osigurajte svoje mjesto u grupi.