Digitalna transformacija i održivost u posluživanju jela i pića

Trajanje programa:

100 sati

Program osposobljava polaznike za korištenje informatičke opreme i programa za vođenje dokumentacije u kuhinji, blagavaonici i na recepciji.

Teorijski dio nastave možete pratiti online ili uživo u prostorijama Ustanove Dante (Korzo 35).

Oblik nastave

Praktična nastava 54%
Vođeni proces učenja i podučavanja 24%
Samostalne aktivnosti polaznika 22%

Kompetencije koje ćete steći

  • Primjenjivati pravila poslužnog procesa jednostavnih pića i napitaka
  • Primjenjivati pravila poslužnog procesa jednostavnih jela
  • Primjenjivati pravila poslužnog procesa složenih jela
  • Primijeniti tehnike pripreme i posluživanja složenih pića
  • Poznavati proceduru rada na računalu i ostaloj informatičkoj opremi za djelokrug rada kuhinje i blagovaonice
  • Prezentirati dnevnu ponudu pred stolom gosta
  • Procijeniti pravilno vrijeme preuzimanje narudžbe
  • Predložiti dodatnu ponudu tijekom prodajnog razgovora
  • Složiti prigotovljeno jelo
  • Koristiti tehnike dekoriranja u svrhu prezentacije jela
  • Koristiti tehnike izdavanja jela pred gostom
  • Riješiti pritužbe gosta u skladu s normama ugostiteljskog objekta
  • Poznavati suvremene IKT
  • Koristiti računalni program pri slanju ponuda i predračuna gostima
  • Koristiti digitalnu tehnologiju koja olakšava komunikaciju, naplatu (POS uređaj)

Cijena programa

Osoba može upisati program uz plaćanje ili besplatno ako zadovoljava uvjete za besplatnu edukaciju putem HZZ vaučera.

Od 1. travnja 2022. sve zaposlene i nezaposlene osobe mogu se prijaviti i dobiti svoj vaučer koji će moći iskoristiti za upis u neki od programa u našoj Ustanovi (u suradnji s HZZ-om i Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike RH).

Dodatne informacije

Kvalifikacija na razini 1 HKO; navršenih 18 godina.

Teorijski dio nastave možete pratiti online ili uživo u prostorijama Ustanove Dante (Korzo 35)

Prijave su otvorene!

Ne propustite priliku za osposobljavanjem u poticajnom okuženju, uz stručne predavače i zanimljiva predavanja. Prijavite se već danas i osigurajte svoje mjesto u grupi.