Pohađanjem ovog programa imaš priliku izraziti svoj talent za šminkanje, pomoći drugima da postignu svoj najbolji izgled i to koristeći raznovrsne kozmetičke preparate.

Polaznici će se upoznati s praktičnim vještinama za pravilnu primjenu klasičnih i korektivnih tehnika šminkanja uz korištenje raznovrsnih preparata te odgovarajućeg pribora i uređaja.

Kompetencije koje polaznik stječe nakon završetka programa:

  • Primijeniti odgovarajuće boje, pribor i dekorativne preparate za šminkanje lica
  • Poznavati pravila svjetla i sjene, važnosti rasvjete
  • Poznavati stilove šminkanja
  • Provesti postupak nanošenja šminke na lice uvažavajući morfologiju lica u skladu s tipom, stanjem i starošću kože lica te namjenom (dnevna šminka, večernja šminka, svečana šminka, šminka za fotografiju, šminka za mladenke, povijesna šminka 20 st.)
  • Provoditi specijalne tehnike šminkanja i povezivati šminku sa likovima, karakteristikama frizura, odjeće, obuće nakita određenog povijesnog razdoblja: 1920.-e, 1940.-e, 1960.-e, 1980.-e, 2000.-e. Šminka i šminkanje današnjice
  • Primijeniti odgovarajuće preparate za estetsko uređivanje obrva i trepavica
  • Provoditi odgovarajuće postupke estetskog uređivanja obrva i trepavica

Trajanje programa: 200 sati

Uvjeti za upis: Završena trogodišnja srednja škola

Raspored održavanja nastave: Uskoro…

Svakom polazniku nakon uspješno završene završne provjere izdaje se Uvjerenje o osposobljavanju za stjecanje mikrokvalifikacije klasične i korektivne tehnike šminkanja.

Upiši se
Pošalji upit

Ukoliko Vam možemo pomoći u odabiru kontaktirajte nas bez ustručavanja!

Kontaktirajte nas

Budi u tijeku s našim obrazovnim programima, besplatnim radionicama i brojnim putovanjima na koja se možeš prijaviti – pretplati se na Dante Newsletter!

Obrazovanje nije priprema za život. Obrazovanje je život.

JOHN DEWEY